Gerald Troost: ‘Ik kies ervoor mijn hart te volgen en te doen waartoe ik geïnspireerd word’

Interview
Gospelzanger Gerald Troost is na een paar jaar terug met een nieuw Engelstalig album: Something to Believe in. Rustige Nederlandstalige, meer pastorale nummers hebben plaatsgemaakt voor steviger songs met meer pit en overtuiging.
Harco Ploegman
woensdag 16 november 2022 om 17:47 aangepast 17 november 2022 10:21
Gerald Troost: 'Ik zit nu in een fase dat ik graag met wat meer overtuiging zing.'
Gerald Troost: 'Ik zit nu in een fase dat ik graag met wat meer overtuiging zing.' beeld Elisabeth Ismail

Gerald Troost is bekend van Nederlandstalige ballads en pop/rock-songs als ‘Goud’, ‘100%’ en ‘Witte Vlag’ en heeft in de loop der jaren een trouw luisterpubliek opgebouwd binnen de christelijke wereld. Nu slaat hij een nieuwe weg in, met een Engelstalig album: Something to believe in

‘Veel jaren heb ik met liefde Nederlandstalig gezongen. De laatste jaren heb ik diverse kansen gehad om te spelen in het buitenland en daar liggen ook nieuwe mogelijkheden. Vandaar dat ik graag een Engelstalig album wilde maken. In januari ga ik naar Curaçao. Afgelopen zomer heb ik in Frankrijk met anderen gemusiceerd. Ik ben ook in contact met een organisatie die actief is in Zuid-Amerikaanse landen. Waarschijnlijk zijn er mogelijkheden om volgend jaar daa..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.

Afbeelding

Gerald Troost: ‘Ik kies ervoor mijn hart te volgen en te doen waartoe ik geïnspireerd word’

Gerald Troost is bekend van Nederlandstalige ballads en pop/rock-songs als ‘Goud’, ‘100%’ en ‘Witte Vlag’. Nu heeft heeft hij ook een Engelstalige album. ‘Ik hoop dat mijn muziek een nieuw publiek aanspreekt’.

Afbeelding

Chantal heeft het syndroom van Treacher Collins: ‘Er breekt een dag aan waarop ik perfect zal zijn’

‘Sinds een paar weken besef ik dat God altijd bij mij is geweest, ook in tijden van lijden en eenzaamheid. Ik hoef het niet zelf te doen’, zegt Chantal Smit (25). Terwijl ze dit zegt, wellen er tranen op in haar ogen.

Afbeelding

Gaat het mis in je leven? Volgens deze stichting kun je op een wonder van God rekenen. Wat als dat niet gebeurt?

‘Ik begrijp niet dat er christenen zijn die moeite hebben te geloven dat God wonderen doet’, zegt Tom de Wal van Frontrunners Ministries. Deze stichting roept op: verlies je wonder niet.

Afbeelding

Hoe ‘bonder’ Hans Maat steeds charismatischer werd: ‘Mag ik mijn hand op je voorhoofd leggen?’

Afkomstig uit de Gereformeerde Bond en ‘formeel nog’ lid van een hervormde gemeente, identificeert theoloog en Sela-oprichter Hans Maat zich nu onomwonden als charismatisch. ‘Ik heb altijd wel open gestaan voor het avontuur.’

Afbeelding

Fiona heeft multiple sclerose: ‘Ik weet dat God mij steunt, maar vind het moeilijk mezelf over te geven’

‘Ik wil zo graag dat God mijn beste maatje is, bij wie ik troost en rust kan vinden als ik me overweldigd voel door mijn ziekte. Maar dat lukt me niet altijd’, zegt Fiona Lohannapessy (34). Ze heeft de ziekte multiple sclerose.