‘Je bent zondig, daarom genees je niet’, zeiden mensen tegen Talitha: ‘Ik ben nogal een vechter’

Interview
‘Gelukkig kan ik nog best veel dingen doen, maar wel altijd met rugpijn.’ Talitha Hoddenbagh (31) werd elf jaar geleden op de fiets door een auto geschept. Door de val brak ze haar rug. Nu leeft ze met chronische pijn in haar rug en voelt ze geregeld pijnscheuten naar haar benen en bekken. Ook tijdens het gesprek heeft ze last. Halverwege staat ze op om te bewegen. Toch is ze opgewekt en vrolijk. ‘Ik ben nogal een vechter.’
Marina de Haan
donderdag 6 oktober 2022 om 11:07
Talitha Hoddenbagh: 'Als je het lijden van Christus aan het kruis wilt skippen, mis je ook zijn vergevende liefde.'
Talitha Hoddenbagh: 'Als je het lijden van Christus aan het kruis wilt skippen, mis je ook zijn vergevende liefde.' beeld Peter Boer
Uit de diepte Niet te missen

‘Het voelde alsof ik in een slowmotionfilm terecht was gekomen. Ik vloog die middag door de lucht. Als het jongetje achter mij de auto maar heeft gezien, dacht ik nog. Voor mij was het toen al te laat. Ik belandde met een smak op de weg, hoewel ik netjes op het fietspad fietste. Ik wil dit niet, ik wil naar huis, ging door mijn gedachten. Mijn plan was gewoon mijn fiets op te pakken en weg te rijden. Maar opstaan lukte niet.

Vóór het ongeluk had ik vooral het beeld dat alles beter wordt wanneer God in je leven komt. Nu lees ik in de Bijbel maar weinig verhalen waarbij dat zo is. Het leven met God gaat niet over ‘unicorns and rainbows’: het is niet constant prachtig, vol zonneschijn, eenhoorns en regenbogen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Je bent zondig, daarom genees je niet’, zeiden mensen tegen Talitha: ‘Ik ben nogal een vechter’

‘Gelukkig kan ik nog best veel dingen doen, maar wel altijd met rugpijn.’ Talitha Hoddenbagh (31) werd elf jaar geleden op de fiets door een auto geschept. Door de val brak ze haar rug. Nu leeft ze met chronische pijn.

Afbeelding

Peter Gerrets mist twee benen door cystenieren: ‘Als ik niet genees, is dat niet erg’

‘Ik heb nooit gevraagd aan God: waarom ben ik ziek geworden - nooit’, zegt dominee Peter Gerrets in zijn kaal ogende kamer met een bed en een paar stoelen in het Haagse verpleeghuis Landscheiding.

Afbeelding

Judah was 1 toen hij een batterij doorslikte en zijn slokdarm doorbrandde: ‘Hoop is niet altijd de oplossing’

‘Er is geen sterkere verbinding met anderen dan in het lijden. Bij het koffiezetapparaat kwam ik een andere vader tegen. ‘Wil je koffie?’’, vroeg ik hem. Je kijkt elkaar aan, er is geen trots, geen ego, enkel pure connectie. Je maakt hetzelfde mee.

Afbeelding

Charlotte heeft de ziekte van Lyme: ‘Het meeste licht zie ik in de liefde van anderen die naast me staan in het lijden’

‘In slechte periodes raak ik een paar keer per week verlamd. Mijn lichaam luistert dan niet naar de bevelen die ik geef.’ Charlotte Caspers (28) heeft Lyme. ‘Ik kan een waardevol leven hebben, óók als ik ziek ben.’

Afbeelding

Jan Pool leefde met paniekaanvallen: ‘Natuurlijk heb ik vaak voor mij laten bidden, maar de angst verdween niet’

‘Het voelde alsof er een olifant op mijn borst stond. Ik dacht dat ik een hartinfarct kreeg.’ Jan Pool (68) leefde het grootste deel van zijn leven met een angststoornis, voordat God hem naar eigen zeggen ervan bevrijdde.

Afbeelding

Roberts lichaam viel plotseling uit: ‘Ik wil gewoon weer man en vader zijn’

‘Ik was als een grote, slappe pop. Toen ik na zes weken coma wakker werd in het ziekenhuis, kon ik helemaal niets meer.’ Robert van Twillert (44) vertelt over een acute ontsteking van de hersenstam.