Evangelisch Nederland over InSalvation-ophef: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Achtergrond
De ophef rondom de christelijke band InSalvation maakt veel los. Op sociale media worden de muzikanten ervan beschuldigd homofoob te zijn en het christendom schade toe te brengen. Toch benadrukken kopstukken uit evangelische kringen tegen het Nederlands Dagblad dat er in de kerk verschillend gedacht mag worden over seksualiteit.
Gershon Osnabrugge Bas Meeuse Herman Veenhof
dinsdag 4 oktober 2022 om 04:00 aangepast 06:36
InSalvation trekt momenteel door het land heen met hun Exodus Tour
InSalvation trekt momenteel door het land heen met hun Exodus Tour beeld Jonathan Boersma

‘In mijn ogen zijn er alleen maar verliezers, zegt evangelisch spreker en schrijver Jan Pool. Hij noemt de situatie ‘in- en intriest’. ‘Ik begrijp niet dat mensen hierover een oordeel uitspreken, want het berokkent alleen maar schade’, aldus Pool. 

De christelijke band InSalvation ontving een stortvloed aan kritiek nadat deze een optreden in de Protestantse Gemeente van Monnickendam afzegde. De populaire muziekgroep deed dit omdat dominee Alexander Noordijk, getrouwd met een man, daar zou bidden. 

Ook een aantal christelijke opinieleiders zocht achter de schermen contact met de betrokkenen, blijkt uit een rondgang van het Nederlands Dagblad. ‘We hebben meteen contact opgenomen met Alexander’, vertelt Marcel Zimmer, van h..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De kerk van Cody Gakpo wil levens veranderen. 'Jezus heeft gewonnen, daarom juichen we'

Levende Steen Ministries zette zondag de toon voor komend jaar in Spijkenisse. ‘Veel mensen die nu staan gaan dit jaar een partner vinden!’ De bekendste kerkganger van Levende Steen Ministries is Cody Gakpo. ‘Huh, wie?’

Afbeelding

Opwekking 2023: wat kun je verwachten van dit christelijke festival en wat weten we al van het programma?

Opwekking is het grootste christelijke festival van Nederland, dat jaarlijks plaatsvindt tijdens het pinksterweekend. Op deze pagina vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Afbeelding

Orlando Bottenbley (71) keert terug in een Friese baptistenkerk: 'Ik wil mensen in hun kracht zetten'

Hij had nooit verwacht opnieuw leiding te geven aan een kerk in Friesland. God had een ander plan, zegt predikant Orlando Bottenbley nu. Hij gaat twee baptistenkerken leiden.

Afbeelding

Dit evenement wil jongeren enthousiast maken voor Jezus. 'Ik ben high van God, kennen jullie dat?'

Honderden jongeren ontmoeten elkaar in Amersfoort om zich wakker te laten schudden. ‘Deze generatie heeft een radicaliteit waar mijn hart van opspringt. Jezus wil je leven van binnenuit transformeren.’

Afbeelding

Deze kerk houdt nog maar twee diensten per maand en groeit: 'Voor sommigen was het een schok'

Evangelische gemeente Vechtstroom in Dalfsen houdt sinds vorig jaar twee diensten per maand en kiest op andere zondagen voor kringen of andere vormen van ontmoeting. ‘Kerk-zijn is meer dan samen luisteren naar een preek.’

Afbeelding

Geen doop in Meer van Genève. 'Zwitserse rechtsorde heeft voorrang boven religieuze verplichtingen'

Twee evangelische kerken in Genève krijgen geen toestemming om in het meer te dopen. In de stad van Calvijn geldt sinds 2020 een wet die religieuze uitingsvormen in de publieke ruimte nauwelijks toestaat.