Evangelisch Nederland over InSalvation-ophef: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Achtergrond
De ophef rondom de christelijke band InSalvation maakt veel los. Op sociale media worden de muzikanten ervan beschuldigd homofoob te zijn en het christendom schade toe te brengen. Toch benadrukken kopstukken uit evangelische kringen tegen het Nederlands Dagblad dat er in de kerk verschillend gedacht mag worden over seksualiteit.
Gershon Osnabrugge Bas Meeuse Herman Veenhof
dinsdag 4 oktober 2022 om 04:00 aangepast 06:36
InSalvation trekt momenteel door het land heen met hun Exodus Tour
InSalvation trekt momenteel door het land heen met hun Exodus Tour beeld Jonathan Boersma

‘In mijn ogen zijn er alleen maar verliezers, zegt evangelisch spreker en schrijver Jan Pool. Hij noemt de situatie ‘in- en intriest’. ‘Ik begrijp niet dat mensen hierover een oordeel uitspreken, want het berokkent alleen maar schade’, aldus Pool. 

De christelijke band InSalvation ontving een stortvloed aan kritiek nadat deze een optreden in de Protestantse Gemeente van Monnickendam afzegde. De populaire muziekgroep deed dit omdat dominee Alexander Noordijk, getrouwd met een man, daar zou bidden. 

Ook een aantal christelijke opinieleiders zocht achter de schermen contact met de betrokkenen, blijkt uit een rondgang van het Nederlands Dagblad. ‘We hebben meteen contact opgenomen met Alexander’, vertelt Marcel Zimmer, van h..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bezoekers laten hun rolstoel achter bij genezingsdienst van Frontrunners. ‘Dit is jouw moment voor een wonder’

Drie genezingsdiensten in twee dagen, meerdere mensen die vertellen dat ze genezen zijn. ‘Iedere geest van ziekte eruit in Jezus Christus’ naam’, gebiedt Tom de Wal van Frontrunners. Wat gebeurde er in Rotterdam?

Afbeelding

Geld of Geest; waarom de ‘moederkerk’ Anaheim uit de Vineyard-beweging stapte

Dwelling Place in Anaheim, de ‘moederkerk’ van de Vineyard-beweging, ging niet apart om geestelijke gronden, maar om het geld. Dat zegt Carol Wimber-Wong, de weduwe van grondlegger John Wimber.

Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.

Afbeelding

Bakkers in Nederland gaan in gebed voor energienood: ‘We hebben elkaar nodig’

Bakkers en andere ondernemers gaan woensdag bidden voor de energienood in Nederland. Tijdens een ‘lunchgebed’ komen ondernemers uit het hele land naar Nijkerk om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen.

Afbeelding

Arno heeft een steunhart: ‘Ik worstel met God zoals Jakob met de engel’

‘Ik ben de eerste persoon met een steunhart die naar Curaçao op vakantie is gegaan!’ Arno Rach (62) maakt blij een vuist met zijn rechterhand. ‘Straks laat ik zien hoe het werkt.’

Afbeelding

Gerald Troost: ‘Ik kies ervoor mijn hart te volgen en te doen waartoe ik geïnspireerd word’

Gerald Troost is bekend van Nederlandstalige ballads en pop/rock-songs als ‘Goud’, ‘100%’ en ‘Witte Vlag’. Nu heeft heeft hij ook een Engelstalige album. ‘Ik hoop dat mijn muziek een nieuw publiek aanspreekt’.