Duizenden christenen trekken naar tv-dominee Bobby Schuller. ‘In de kerk is het toch vaak maar saai’

Reportage
Wat is de aantrekkingskracht van Hour of Power-dominee Bobby Schuller? Met zijn vrouw Hannah is hij deze week in Nederland. ‘Gebruik je vrije tijd om het leven te krijgen dat je wilt’, is zijn boodschap.
Bas Meeuse
donderdag 29 september 2022 om 17:00
Een paar mensen staan bij het zingen met hun handen in de lucht tijdens Hour of Power LIVE.
Een paar mensen staan bij het zingen met hun handen in de lucht tijdens Hour of Power LIVE. beeld Jaco Klamer

Barneveld

‘Als je gefrustreerd raakt over wat er gebeurt in je leven, dan leef je verkeerd. Vandaag kies je om te worden waartoe je geroepen bent.’ Bobby Schuller, de Amerikaanse televisiepredikant die bekend is van tv-programma Hour of Power, is deze dagen in Nederland. Hij sprak woensdagavond in Barneveld. Meer dan tweeduizend mensen uit alle hoeken van kerkelijk Nederland luisterden aandachtig naar hem: evangelischen, baptisten, mensen uit de Protestantse Kerk en mensen die niet kerkelijk betrokken zijn.

Honderden auto’s verzamelen zich op de frisse woensdagavond bij de Midden-Nederland Hallen in Barneveld. Nadat mensen een parkeerplek gevonden hebben, drommen ze samen bij de ingang waar vrijwilligers de tickets vluchtig controleren. De..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jandino Asporaat: ‘Ik heb nu direct contact met God. Er zit geen priester of prediker tussen’

Het maakt niet uit hoe laat het is, Jandino Asporaat zegt altijd enthousiast ‘goedemorgen’. Het is zijn manier om alles uit een dag te halen wat erin zit. Hij laat zich daarbij leiden door God.

Afbeelding

Jaagt pinksterconferentie Opwekking asielzoekers weg? Dat ligt net even anders

Moeten asielzoekers op het evenemententerrein van Walibi bij Biddinghuizen volgend voorjaar vertrekken vanwege de pinksterconferentie Opwekking? Het korte antwoord is: nee. Maar hoe zit het dan wel?

Afbeelding

Bezoekers laten hun rolstoel achter bij genezingsdienst van Frontrunners. ‘Dit is jouw moment voor een wonder’

Drie genezingsdiensten in twee dagen, meerdere mensen die vertellen dat ze genezen zijn. ‘Iedere geest van ziekte eruit in Jezus Christus’ naam’, gebiedt Tom de Wal van Frontrunners. Wat gebeurde er in Rotterdam?

Afbeelding

Geld of Geest; waarom de ‘moederkerk’ Anaheim uit de Vineyard-beweging stapte

Dwelling Place in Anaheim, de ‘moederkerk’ van de Vineyard-beweging, ging niet apart om geestelijke gronden, maar om het geld. Dat zegt Carol Wimber-Wong, de weduwe van grondlegger John Wimber.

Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.

Afbeelding

Bakkers in Nederland gaan in gebed voor energienood: ‘We hebben elkaar nodig’

Bakkers en andere ondernemers gaan woensdag bidden voor de energienood in Nederland. Tijdens een ‘lunchgebed’ komen ondernemers uit het hele land naar Nijkerk om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen.