Christelijke band zegt concert af om gebed homoseksuele dominee: ‘Er ging een schokgolf door de gemeente’

Nieuws
De christelijke aanbiddingsband InSalvation, bekend van onder meer ‘Vul dit huis met uw glorie’, heeft een optreden afgeblazen, omdat dominee Alexander Noordijk, die getrouwd is met een man, daar zou bidden.
Eline Kuijper
donderdag 29 september 2022 om 18:56 aangepast 30 september 2022 11:50
Een Optreden van de christelijke band InSalvation op camping De Betteld. Een concert bij de Protestantse Gemeente Monnickendam werd door de band afgeblazen, vanwege verschil van inzicht over homoseksualiteit.
Een Optreden van de christelijke band InSalvation op camping De Betteld. Een concert bij de Protestantse Gemeente Monnickendam werd door de band afgeblazen, vanwege verschil van inzicht over homoseksualiteit. beeld Reinier van Willigen

Monnickendam

Het concert zou een samenwerking zijn met de kerk waar Noordijk dominee is, de Protestantse Gemeente Monnickendam. De band en de kerk verschillen echter principieel van inzicht over het huwelijk van de predikant, blijkt uit een verklaring van de woordvoerder van de kerk. ‘Wij staan als kerk voor inclusiviteit en gelijkwaardigheid en dragen dat actief uit’, aldus ouderling Renske Huisman. 

In gesprekken zochten beide partijen naar oplossingen, maar die zijn niet gevonden. Toen de band verzocht om iemand anders te laten bidden, wilde de kerk daarin niet meegaan. ‘Wij hebben Alexander Noordijk als predikant. Dat is zijn functie, of hij wel of niet een actieve rol zou vervullen ti..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jandino Asporaat: ‘Ik heb nu direct contact met God. Er zit geen priester of prediker tussen’

Het maakt niet uit hoe laat het is, Jandino Asporaat zegt altijd enthousiast ‘goedemorgen’. Het is zijn manier om alles uit een dag te halen wat erin zit. Hij laat zich daarbij leiden door God.

Afbeelding

Bezoekers laten hun rolstoel achter bij genezingsdienst van Frontrunners. ‘Dit is jouw moment voor een wonder’

Drie genezingsdiensten in twee dagen, meerdere mensen die vertellen dat ze genezen zijn. ‘Iedere geest van ziekte eruit in Jezus Christus’ naam’, gebiedt Tom de Wal van Frontrunners. Wat gebeurde er in Rotterdam?

Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.

Afbeelding

Gerald Troost: ‘Ik kies ervoor mijn hart te volgen en te doen waartoe ik geïnspireerd word’

Gerald Troost is bekend van Nederlandstalige ballads en pop/rock-songs als ‘Goud’, ‘100%’ en ‘Witte Vlag’. Nu heeft heeft hij ook een Engelstalige album. ‘Ik hoop dat mijn muziek een nieuw publiek aanspreekt’.

Afbeelding

Chantal heeft het syndroom van Treacher Collins: ‘Er breekt een dag aan waarop ik perfect zal zijn’

‘Sinds een paar weken besef ik dat God altijd bij mij is geweest, ook in tijden van lijden en eenzaamheid. Ik hoef het niet zelf te doen’, zegt Chantal Smit (25). Terwijl ze dit zegt, wellen er tranen op in haar ogen.

Afbeelding

Gaat het mis in je leven? Volgens deze stichting kun je op een wonder van God rekenen. Wat als dat niet gebeurt?

‘Ik begrijp niet dat er christenen zijn die moeite hebben te geloven dat God wonderen doet’, zegt Tom de Wal van Frontrunners Ministries. Deze stichting roept op: verlies je wonder niet.