Heb ik niet ’es zin in iets anders?

Column
‘Heb je een beetje zin in het nieuwe seizoen?’, vraag ik tijdens een zomerse fietstocht aan Margo. ‘Jazeker. Het is nog steeds geen tijd om met mijn bloemenwinkeltje te beginnen!’
Paulien Vervoorn
vrijdag 23 september 2022 om 21:34
Columnfoto Paulien Vervoorn
Columnfoto Paulien Vervoorn beeld Dick Vos

Zij geeft trainingen aan ADD’ers, ik aan (s)prekers. We kunnen heerlijk samen klagen over de hectiek en al het geregel achter de schermen. Zodra ze over haar bloemenwinkeltje begint, weet ik dat de rompslomp zwaarder weegt dan het werkplezier. Ik vraag me af of ze niet eens een alternatief kan bedenken voor dat bloemenwinkeltje, dat er toch nooit gaat komen. ‘Kun je geen kookworkshops organiseren? Of mensen coachen bij het verhuizen? Of een restaurantje beginnen in Portugal? En daar retraites opzetten voor ouders die moeite hebben hun kinderen los te laten?’ Ik blijf maar nieuwe dingen bedenken, terwijl Margo allang heeft verteld dat ze vol gas verdergaat met ADD-coaching.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.

Afbeelding

Bakkers in Nederland gaan in gebed voor energienood: ‘We hebben elkaar nodig’

Bakkers en andere ondernemers gaan woensdag bidden voor de energienood in Nederland. Tijdens een ‘lunchgebed’ komen ondernemers uit het hele land naar Nijkerk om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen.

Afbeelding

Arno heeft een steunhart: ‘Ik worstel met God zoals Jakob met de engel’

‘Ik ben de eerste persoon met een steunhart die naar Curaçao op vakantie is gegaan!’ Arno Rach (62) maakt blij een vuist met zijn rechterhand. ‘Straks laat ik zien hoe het werkt.’

Afbeelding

Gerald Troost: ‘Ik kies ervoor mijn hart te volgen en te doen waartoe ik geïnspireerd word’

Gerald Troost is bekend van Nederlandstalige ballads en pop/rock-songs als ‘Goud’, ‘100%’ en ‘Witte Vlag’. Nu heeft heeft hij ook een Engelstalige album. ‘Ik hoop dat mijn muziek een nieuw publiek aanspreekt’.

Afbeelding

Deze kerk mag zich de meest gastvrije van 2022 noemen. ‘Bij ons blijft niemand ongezien’

De Kerk van de Nazarener in Haarlem mag zich de meest gastvrije kerk van 2022 noemen. Zij scoorde het hoogst in een steekproef onder 75 kerken. ‘We vinden het als gemeente heel belangrijk om alert te zijn naar iedereen’.

Afbeelding

Drie jaar lang elke week een psalm op muziek zetten: ‘Er is een psalm voor elk moment’

Bijna drie jaar geleden begon het Amerikaanse duo Poor Bishop Hooper om alle honderdvijftig psalmen uit de Bijbel nieuw op muziek te zetten, elke week één. Deze week kwam het project af.