Heb ik niet ’es zin in iets anders?

Column
‘Heb je een beetje zin in het nieuwe seizoen?’, vraag ik tijdens een zomerse fietstocht aan Margo. ‘Jazeker. Het is nog steeds geen tijd om met mijn bloemenwinkeltje te beginnen!’
Paulien Vervoorn
vrijdag 23 september 2022 om 21:34
Columnfoto Paulien Vervoorn
Columnfoto Paulien Vervoorn beeld Dick Vos

Zij geeft trainingen aan ADD’ers, ik aan (s)prekers. We kunnen heerlijk samen klagen over de hectiek en al het geregel achter de schermen. Zodra ze over haar bloemenwinkeltje begint, weet ik dat de rompslomp zwaarder weegt dan het werkplezier. Ik vraag me af of ze niet eens een alternatief kan bedenken voor dat bloemenwinkeltje, dat er toch nooit gaat komen. ‘Kun je geen kookworkshops organiseren? Of mensen coachen bij het verhuizen? Of een restaurantje beginnen in Portugal? En daar retraites opzetten voor ouders die moeite hebben hun kinderen los te laten?’ Ik blijf maar nieuwe dingen bedenken, terwijl Margo allang heeft verteld dat ze vol gas verdergaat met ADD-coaching.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amerikaanse dominee weer terug op de preekstoel. ‘Trouw gedaan wat de oudsten hem opdroegen’

Voorganger Matt Chandler is weer aan het werk in de Amerikaanse baptistenkerk The Village Church. Eind augustus werd hij op non-actief gezet vanwege ongepast gedrag met een vrouw.

Afbeelding

Jandino Asporaat: ‘Ik heb nu direct contact met God. Er zit geen priester of prediker tussen’

Het maakt niet uit hoe laat het is, Jandino Asporaat zegt altijd enthousiast ‘goedemorgen’. Het is zijn manier om alles uit een dag te halen wat erin zit. Hij laat zich daarbij leiden door God.

Afbeelding

Jaagt pinksterconferentie Opwekking asielzoekers weg? Dat ligt net even anders

Moeten asielzoekers op het evenemententerrein van Walibi bij Biddinghuizen volgend voorjaar vertrekken vanwege de pinksterconferentie Opwekking? Het korte antwoord is: nee. Maar hoe zit het dan wel?

Afbeelding

Bezoekers laten hun rolstoel achter bij genezingsdienst van Frontrunners. ‘Dit is jouw moment voor een wonder’

Drie genezingsdiensten in twee dagen, meerdere mensen die vertellen dat ze genezen zijn. ‘Iedere geest van ziekte eruit in Jezus Christus’ naam’, gebiedt Tom de Wal van Frontrunners. Wat gebeurde er in Rotterdam?

Afbeelding

Geld of Geest; waarom de ‘moederkerk’ Anaheim uit de Vineyard-beweging stapte

Dwelling Place in Anaheim, de ‘moederkerk’ van de Vineyard-beweging, ging niet apart om geestelijke gronden, maar om het geld. Dat zegt Carol Wimber-Wong, de weduwe van grondlegger John Wimber.

Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.