Een nieuw idee van rapper Kanye West: een christelijke school met veel muziek en sport

Nieuws
De Amerikaanse rapper Kanye West komt weer met een nieuw initiatief: een school met de Bijbel voor peuters tot en met 18-jarigen.
Wim Houtman
donderdag 22 september 2022 om 12:05 aangepast 13:10
Kanye West in mei van dit jaar, op weg naar een modeshow in New York.
Kanye West in mei van dit jaar, op weg naar een modeshow in New York. beeld abacapress.com / Dylan Travis

Simi Valley 

‘Om een spiegel te zijn van Gods heerlijkheid’, is het motto van de school, die de 45-jarige West Donda Academy heeft genoemd, naar zijn overleden moeder. De website belooft kleine klassen van hooguit twaalf leerlingen, ’s ochtends les in de basisvakken en ’s middags kunst, film, zang en sport. Aan de school is een gospelkoor verbonden.

Donda Academy is gevestigd in California en wil ‘de nieuwe generatie leiders, denkers en vernieuwers’ opleiden. Maar volgens het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone hangt er een sluier van mist om de school. De website laat weinig zien en contactpersonen reageren niet op verzoeken om informatie. Volgens het blad tekenen ouders ervoor dat ze niets over de school naar buiten zullen bre..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.

Afbeelding

Bakkers in Nederland gaan in gebed voor energienood: ‘We hebben elkaar nodig’

Bakkers en andere ondernemers gaan woensdag bidden voor de energienood in Nederland. Tijdens een ‘lunchgebed’ komen ondernemers uit het hele land naar Nijkerk om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen.

Afbeelding

Arno heeft een steunhart: ‘Ik worstel met God zoals Jakob met de engel’

‘Ik ben de eerste persoon met een steunhart die naar Curaçao op vakantie is gegaan!’ Arno Rach (62) maakt blij een vuist met zijn rechterhand. ‘Straks laat ik zien hoe het werkt.’

Afbeelding

Gerald Troost: ‘Ik kies ervoor mijn hart te volgen en te doen waartoe ik geïnspireerd word’

Gerald Troost is bekend van Nederlandstalige ballads en pop/rock-songs als ‘Goud’, ‘100%’ en ‘Witte Vlag’. Nu heeft heeft hij ook een Engelstalige album. ‘Ik hoop dat mijn muziek een nieuw publiek aanspreekt’.

Afbeelding

Deze kerk mag zich de meest gastvrije van 2022 noemen. ‘Bij ons blijft niemand ongezien’

De Kerk van de Nazarener in Haarlem mag zich de meest gastvrije kerk van 2022 noemen. Zij scoorde het hoogst in een steekproef onder 75 kerken. ‘We vinden het als gemeente heel belangrijk om alert te zijn naar iedereen’.

Afbeelding

Drie jaar lang elke week een psalm op muziek zetten: ‘Er is een psalm voor elk moment’

Bijna drie jaar geleden begon het Amerikaanse duo Poor Bishop Hooper om alle honderdvijftig psalmen uit de Bijbel nieuw op muziek te zetten, elke week één. Deze week kwam het project af.