Een nieuw idee van rapper Kanye West: een christelijke school met veel muziek en sport

Nieuws
De Amerikaanse rapper Kanye West komt weer met een nieuw initiatief: een school met de Bijbel voor peuters tot en met 18-jarigen.
Wim Houtman
donderdag 22 september 2022 om 12:05 aangepast 13:10
Kanye West in mei van dit jaar, op weg naar een modeshow in New York.
Kanye West in mei van dit jaar, op weg naar een modeshow in New York. beeld abacapress.com / Dylan Travis

Simi Valley 

‘Om een spiegel te zijn van Gods heerlijkheid’, is het motto van de school, die de 45-jarige West Donda Academy heeft genoemd, naar zijn overleden moeder. De website belooft kleine klassen van hooguit twaalf leerlingen, ’s ochtends les in de basisvakken en ’s middags kunst, film, zang en sport. Aan de school is een gospelkoor verbonden.

Donda Academy is gevestigd in California en wil ‘de nieuwe generatie leiders, denkers en vernieuwers’ opleiden. Maar volgens het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone hangt er een sluier van mist om de school. De website laat weinig zien en contactpersonen reageren niet op verzoeken om informatie. Volgens het blad tekenen ouders ervoor dat ze niets over de school naar buiten zullen bre..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De kerk van Cody Gakpo wil levens veranderen. 'Jezus heeft gewonnen, daarom juichen we'

Levende Steen Ministries zette zondag de toon voor komend jaar in Spijkenisse. ‘Veel mensen die nu staan gaan dit jaar een partner vinden!’ De bekendste kerkganger van Levende Steen Ministries is Cody Gakpo. ‘Huh, wie?’

Afbeelding

Opwekking 2023: wat kun je verwachten van dit christelijke festival en wat weten we al van het programma?

Opwekking is het grootste christelijke festival van Nederland, dat jaarlijks plaatsvindt tijdens het pinksterweekend. Op deze pagina vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Afbeelding

Orlando Bottenbley (71) keert terug in een Friese baptistenkerk: 'Ik wil mensen in hun kracht zetten'

Hij had nooit verwacht opnieuw leiding te geven aan een kerk in Friesland. God had een ander plan, zegt predikant Orlando Bottenbley nu. Hij gaat twee baptistenkerken leiden.

Afbeelding

Dit evenement wil jongeren enthousiast maken voor Jezus. 'Ik ben high van God, kennen jullie dat?'

Honderden jongeren ontmoeten elkaar in Amersfoort om zich wakker te laten schudden. ‘Deze generatie heeft een radicaliteit waar mijn hart van opspringt. Jezus wil je leven van binnenuit transformeren.’

Afbeelding

Deze kerk houdt nog maar twee diensten per maand en groeit: 'Voor sommigen was het een schok'

Evangelische gemeente Vechtstroom in Dalfsen houdt sinds vorig jaar twee diensten per maand en kiest op andere zondagen voor kringen of andere vormen van ontmoeting. ‘Kerk-zijn is meer dan samen luisteren naar een preek.’

Afbeelding

Geen doop in Meer van Genève. 'Zwitserse rechtsorde heeft voorrang boven religieuze verplichtingen'

Twee evangelische kerken in Genève krijgen geen toestemming om in het meer te dopen. In de stad van Calvijn geldt sinds 2020 een wet die religieuze uitingsvormen in de publieke ruimte nauwelijks toestaat.