Een nieuw idee van rapper Kanye West: een christelijke school met veel muziek en sport

Nieuws
De Amerikaanse rapper Kanye West komt weer met een nieuw initiatief: een school met de Bijbel voor peuters tot en met 18-jarigen.
Wim Houtman
donderdag 22 september 2022 om 12:05 aangepast 13:10
Kanye West in mei van dit jaar, op weg naar een modeshow in New York.
Kanye West in mei van dit jaar, op weg naar een modeshow in New York. beeld abacapress.com / Dylan Travis

Simi Valley 

‘Om een spiegel te zijn van Gods heerlijkheid’, is het motto van de school, die de 45-jarige West Donda Academy heeft genoemd, naar zijn overleden moeder. De website belooft kleine klassen van hooguit twaalf leerlingen, ’s ochtends les in de basisvakken en ’s middags kunst, film, zang en sport. Aan de school is een gospelkoor verbonden.

Donda Academy is gevestigd in California en wil ‘de nieuwe generatie leiders, denkers en vernieuwers’ opleiden. Maar volgens het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone hangt er een sluier van mist om de school. De website laat weinig zien en contactpersonen reageren niet op verzoeken om informatie. Volgens het blad tekenen ouders ervoor dat ze niets over de school naar buiten zullen bre..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jandino Asporaat: ‘Ik heb nu direct contact met God. Er zit geen priester of prediker tussen’

Het maakt niet uit hoe laat het is, Jandino Asporaat zegt altijd enthousiast ‘goedemorgen’. Het is zijn manier om alles uit een dag te halen wat erin zit. Hij laat zich daarbij leiden door God.

Afbeelding

Jaagt pinksterconferentie Opwekking asielzoekers weg? Dat ligt net even anders

Moeten asielzoekers op het evenemententerrein van Walibi bij Biddinghuizen volgend voorjaar vertrekken vanwege de pinksterconferentie Opwekking? Het korte antwoord is: nee. Maar hoe zit het dan wel?

Afbeelding

Bezoekers laten hun rolstoel achter bij genezingsdienst van Frontrunners. ‘Dit is jouw moment voor een wonder’

Drie genezingsdiensten in twee dagen, meerdere mensen die vertellen dat ze genezen zijn. ‘Iedere geest van ziekte eruit in Jezus Christus’ naam’, gebiedt Tom de Wal van Frontrunners. Wat gebeurde er in Rotterdam?

Afbeelding

Geld of Geest; waarom de ‘moederkerk’ Anaheim uit de Vineyard-beweging stapte

Dwelling Place in Anaheim, de ‘moederkerk’ van de Vineyard-beweging, ging niet apart om geestelijke gronden, maar om het geld. Dat zegt Carol Wimber-Wong, de weduwe van grondlegger John Wimber.

Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.

Afbeelding

Bakkers in Nederland gaan in gebed voor energienood: ‘We hebben elkaar nodig’

Bakkers en andere ondernemers gaan woensdag bidden voor de energienood in Nederland. Tijdens een ‘lunchgebed’ komen ondernemers uit het hele land naar Nijkerk om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen.