Zanger Rokus Maasland van The Bowery zingt over geloofstwijfel: ‘Ik twijfel nooit aan het bestaan van God, maar soms ben ik Hem kwijt’

Interview
De Nederlandse band The Bowery komt dit najaar met een nieuw album Time and Again én een theatertour. ‘Het is mijn roeping om olifanten in de kamer aan het licht te brengen’, vertelt zanger Rokus Maasland.
Marina de Haan
woensdag 7 september 2022 om 19:24 aangepast 20:18
Rokus Maasland is zanger en liedschrijver van de Nederlandse band The Bowery. 'God lijkt voor mij vaak onzichtbaar op momenten dat ik pijn of verdriet heb. Maar als ik dan in het bos ben, ontdek ik dat God in de stilte ruimte geeft om bij Hem te zijn.'
Rokus Maasland is zanger en liedschrijver van de Nederlandse band The Bowery. 'God lijkt voor mij vaak onzichtbaar op momenten dat ik pijn of verdriet heb. Maar als ik dan in het bos ben, ontdek ik dat God in de stilte ruimte geeft om bij Hem te zijn.' beeld Nanette de Jong

Ermelo

Het is de derde plaat van de christelijke band The Bowery. Ook op het album Time and Again, net als op de vorige twee, staan Engelse liederen die gaan over het echte leven. Puur, eerlijk en met een rauwe rand. Deze keer wel af en toe in een iets vrolijker jasje, vertelt zanger en liedschrijver Rokus Maasland (40). ‘Maar de onderwerpen zijn niet minder zwaar, hoor’, zegt hij in zijn huis in Ermelo. Als de voordeur een half uur eerder openzwaait, staan zijn gitaren meteen in de hal.

Maasland zingt op Time and Again over thema’s als zoeken en zwerven naar God, huwelijksproblemen, ouderschap en het ongeboren kind. ‘Het zijn onderwerpen die veel mensen uit de weg gaan. Het is misschien lastig om erover te praten, maar ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amerikaanse dominee weer terug op de preekstoel. ‘Trouw gedaan wat de oudsten hem opdroegen’

Voorganger Matt Chandler is weer aan het werk in de Amerikaanse baptistenkerk The Village Church. Eind augustus werd hij op non-actief gezet vanwege ongepast gedrag met een vrouw.

Afbeelding

Jandino Asporaat: ‘Ik heb nu direct contact met God. Er zit geen priester of prediker tussen’

Het maakt niet uit hoe laat het is, Jandino Asporaat zegt altijd enthousiast ‘goedemorgen’. Het is zijn manier om alles uit een dag te halen wat erin zit. Hij laat zich daarbij leiden door God.

Afbeelding

Jaagt pinksterconferentie Opwekking asielzoekers weg? Dat ligt net even anders

Moeten asielzoekers op het evenemententerrein van Walibi bij Biddinghuizen volgend voorjaar vertrekken vanwege de pinksterconferentie Opwekking? Het korte antwoord is: nee. Maar hoe zit het dan wel?

Afbeelding

Bezoekers laten hun rolstoel achter bij genezingsdienst van Frontrunners. ‘Dit is jouw moment voor een wonder’

Drie genezingsdiensten in twee dagen, meerdere mensen die vertellen dat ze genezen zijn. ‘Iedere geest van ziekte eruit in Jezus Christus’ naam’, gebiedt Tom de Wal van Frontrunners. Wat gebeurde er in Rotterdam?

Afbeelding

Geld of Geest; waarom de ‘moederkerk’ Anaheim uit de Vineyard-beweging stapte

Dwelling Place in Anaheim, de ‘moederkerk’ van de Vineyard-beweging, ging niet apart om geestelijke gronden, maar om het geld. Dat zegt Carol Wimber-Wong, de weduwe van grondlegger John Wimber.

Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.