Hillsong Church beschuldigd van financiële wanpraktijken

Nieuws
Hillsong Church zou ‘grote geldbedragen’ hebben gegeven aan oprichter Brian Houston, zijn familie en andere kerkleiders. Althans, dat is de beschuldiging die de geschorste werknemer Natalie Moses heeft gedaan, meldt Christian Post.
Jaco Wilschut
vrijdag 19 augustus 2022 om 13:40 aangepast 19:03
Volgens Natalie Moses zijn er flinke geldbedragen, die als donatie voor de kerk binnenkwamen, geschonken aan de inmiddels opgestapte Brian Houston
Volgens Natalie Moses zijn er flinke geldbedragen, die als donatie voor de kerk binnenkwamen, geschonken aan de inmiddels opgestapte Brian Houston beeld Facebook Hillsong Church

Sydney

Sinds maart onderzoekt de Australian Charities and Non-for-Profits Commission (ACNC) of het financiële beleid van de kerk voldoet aan de Australische wetgeving voor liefdadigheidsinstellingen. Natalie Moses, die tot voor kort werkte op de financiële afdeling van de wereldwijde pinksterkerk, voerde interne controles uit om te kijken of Hillsong inderdaad voldoet aan die regelgeving. 

Tijdens die controles ontdekte ze dat de kerk er dubieuze financiële praktijken op na houdt. Volgens haar zijn er flinke geldbedragen, die als donatie voor de kerk binnenkwamen, geschonken aan de inmiddels opgestapte Brian Houston, zijn familie en andere kerkleiders. Ook zou er geld zijn verduisterd en werden er luxeproducten gekocht van kerkgeld. 

Naar eige..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jaagt pinksterconferentie Opwekking asielzoekers weg? Dat ligt net even anders

Moeten asielzoekers op het evenemententerrein van Walibi bij Biddinghuizen volgend voorjaar vertrekken vanwege de pinksterconferentie Opwekking? Het korte antwoord is: nee. Maar hoe zit het dan wel?

Afbeelding

Bezoekers laten hun rolstoel achter bij genezingsdienst van Frontrunners. ‘Dit is jouw moment voor een wonder’

Drie genezingsdiensten in twee dagen, meerdere mensen die vertellen dat ze genezen zijn. ‘Iedere geest van ziekte eruit in Jezus Christus’ naam’, gebiedt Tom de Wal van Frontrunners. Wat gebeurde er in Rotterdam?

Afbeelding

Geld of Geest; waarom de ‘moederkerk’ Anaheim uit de Vineyard-beweging stapte

Dwelling Place in Anaheim, de ‘moederkerk’ van de Vineyard-beweging, ging niet apart om geestelijke gronden, maar om het geld. Dat zegt Carol Wimber-Wong, de weduwe van grondlegger John Wimber.

Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.

Afbeelding

Bakkers in Nederland gaan in gebed voor energienood: ‘We hebben elkaar nodig’

Bakkers en andere ondernemers gaan woensdag bidden voor de energienood in Nederland. Tijdens een ‘lunchgebed’ komen ondernemers uit het hele land naar Nijkerk om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen.

Afbeelding

Arno heeft een steunhart: ‘Ik worstel met God zoals Jakob met de engel’

‘Ik ben de eerste persoon met een steunhart die naar Curaçao op vakantie is gegaan!’ Arno Rach (62) maakt blij een vuist met zijn rechterhand. ‘Straks laat ik zien hoe het werkt.’