Voorganger van megakerk Bethel Church overleden: ‘Beni Johnson was de moeder van dit huis’

Nieuws
De Amerikaanse voorganger Beni Johnson is woensdag op 67-jarige leeftijd overleden. Dat maakt haar man Bill Johnson, leider van de charismatische megakerk Bethel Church, op zijn Facebookpagina bekend.
Berendien Tetelepta
donderdag 14 juli 2022 om 14:48
Beni Johnson van Bethel Church is overleden. 'Zoveel van wie we vandaag zijn als een kerk, komt door haar.'
Beni Johnson van Bethel Church is overleden. 'Zoveel van wie we vandaag zijn als een kerk, komt door haar.' beeld Eigen foto

Tot op de laatste dag van haar leven werd wereldwijd opgeroepen voor haar te bidden. Beni leed al enige tijd aan kanker. Voor de ziekte haar trof zette Beni zich specifiek in voor de gezondheid van christenen. Ze sprak veel over de ‘heelheid in lichaam, ziel en geest’, en was een fanatiek gewichtheffer. Ze had een blog ‘Oma’s met spieren’, die mensen moest aanzetten gezond te gaan leven.

vreugde en vertrouwen

‘Beni Johnson is al meer dan 25 jaar de moeder van dit huis’, schrijft Bethel Church op haar website. ‘Ze had een hartstochtelijk streven naar gebed voor onze beweging, en heeft ons geleerd om met vreugde en vertrouwen voorbede te doen. Ze heeft zowel voor als achter de schermen leiding gegeven.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een nieuwe gemeente beginnen in kerkelijk Kampen: ‘Behoefte aan een frisse, jonge en eigentijdse kerk’

Er zijn veel kerken in Kampen, maar er ontbrak nog een kleur, vonden een paar jonge gezinnen. Drie jaar geleden ging de evangelische kerk VIDA van start. ‘Wij wilden een informele kerk, die niet zo op structuren vaart.’

Afbeelding

Duizenden christenen trekken naar tv-dominee Bobby Schuller. ‘In de kerk is het toch vaak maar saai’

Wat is de aantrekkingskracht van Hour of Power-dominee Bobby Schuller? Met zijn vrouw Hannah is hij deze week in Nederland. ‘Gebruik je vrije tijd om het leven te krijgen dat je wilt’, is zijn boodschap.

Afbeelding

Hour of Power-dominee spreekt voor uitverkochte Nederlandse zalen: ‘Houd moed!’

Bobby Schuller, de voorganger die bekend is van tv-programma Hour of Power, is deze week in Nederland. Hij spreekt woensdag tot vrijdag voor duizenden mensen in uitverkochte zalen in Barneveld, Leiden en Drachten.

Afbeelding

Heb ik niet ’es zin in iets anders?

‘Heb je een beetje zin in het nieuwe seizoen?’, vraag ik tijdens een zomerse fietstocht aan Margo. ‘Jazeker. Het is nog steeds geen tijd om met mijn bloemenwinkeltje te beginnen!’

Afbeelding

Religie-onderzoeker Miranda Klaver: ‘Kijk niet naar wat gelovigen moeten, maar naar wat ze doen’

‘Wat mensen geloven past soms helemaal niet bij de kerk waar ze in zitten’, zegt hoogleraar Miranda Klaver. Zij wil laten zien hoe divers het charismatisch christendom is. Maar dan wel door de juiste vragen te stellen.

Afbeelding

Een nieuw idee van rapper Kanye West: een christelijke school met veel muziek en sport

De Amerikaanse rapper Kanye West komt weer met een nieuw initiatief: een school met de Bijbel voor peuters tot en met 18-jarigen. ‘Om een spiegel te zijn van Gods heerlijkheid’, is het motto van de school.