Voorganger van megakerk Bethel Church overleden: ‘Beni Johnson was de moeder van dit huis’

Nieuws
De Amerikaanse voorganger Beni Johnson is woensdag op 67-jarige leeftijd overleden. Dat maakt haar man Bill Johnson, leider van de charismatische megakerk Bethel Church, op zijn Facebookpagina bekend.
Berendien Tetelepta
donderdag 14 juli 2022 om 14:48 aangepast 10 september 2022 09:14
Beni Johnson van Bethel Church is overleden. 'Zoveel van wie we vandaag zijn als een kerk, komt door haar.'
Beni Johnson van Bethel Church is overleden. 'Zoveel van wie we vandaag zijn als een kerk, komt door haar.' beeld Eigen foto

Tot op de laatste dag van haar leven werd wereldwijd opgeroepen voor haar te bidden. Beni leed al enige tijd aan kanker. Voor de ziekte haar trof zette Beni zich specifiek in voor de gezondheid van christenen. Ze sprak veel over de ‘heelheid in lichaam, ziel en geest’, en was een fanatiek gewichtheffer. Ze had een blog ‘Oma’s met spieren’, die mensen moest aanzetten gezond te gaan leven.

vreugde en vertrouwen

‘Beni Johnson is al meer dan 25 jaar de moeder van dit huis’, schrijft Bethel Church op haar website. ‘Ze had een hartstochtelijk streven naar gebed voor onze beweging, en heeft ons geleerd om met vreugde en vertrouwen voorbede te doen. Ze heeft zowel voor als achter de schermen leiding gegeven.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jandino Asporaat: ‘Ik heb nu direct contact met God. Er zit geen priester of prediker tussen’

Het maakt niet uit hoe laat het is, Jandino Asporaat zegt altijd enthousiast ‘goedemorgen’. Het is zijn manier om alles uit een dag te halen wat erin zit. Hij laat zich daarbij leiden door God.

Afbeelding

Jaagt pinksterconferentie Opwekking asielzoekers weg? Dat ligt net even anders

Moeten asielzoekers op het evenemententerrein van Walibi bij Biddinghuizen volgend voorjaar vertrekken vanwege de pinksterconferentie Opwekking? Het korte antwoord is: nee. Maar hoe zit het dan wel?

Afbeelding

Bezoekers laten hun rolstoel achter bij genezingsdienst van Frontrunners. ‘Dit is jouw moment voor een wonder’

Drie genezingsdiensten in twee dagen, meerdere mensen die vertellen dat ze genezen zijn. ‘Iedere geest van ziekte eruit in Jezus Christus’ naam’, gebiedt Tom de Wal van Frontrunners. Wat gebeurde er in Rotterdam?

Afbeelding

Geld of Geest; waarom de ‘moederkerk’ Anaheim uit de Vineyard-beweging stapte

Dwelling Place in Anaheim, de ‘moederkerk’ van de Vineyard-beweging, ging niet apart om geestelijke gronden, maar om het geld. Dat zegt Carol Wimber-Wong, de weduwe van grondlegger John Wimber.

Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.

Afbeelding

Bakkers in Nederland gaan in gebed voor energienood: ‘We hebben elkaar nodig’

Bakkers en andere ondernemers gaan woensdag bidden voor de energienood in Nederland. Tijdens een ‘lunchgebed’ komen ondernemers uit het hele land naar Nijkerk om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen.