Eerst dealde hij drugs in Australië, nu vertelt Ben Fitzgerald iedereen over Jezus: ‘God is echt en hij kent ieder mens’

Interview
Awakening Europe hoopt dit weekeinde in Rotterdam tienduizenden mensen te bereiken met het goede nieuws uit de Bijbel. ‘Niet op een vreemde manier hoor, mensen houden niet van vreemd. Ze houden ervan als je ze in de ogen kijkt en tegen ze zegt dat ze geliefd zijn.’
Marina de Haan
donderdag 14 juli 2022 om 04:21 aangepast 07:31
Ben Fitzgerald: 'Ik zie de gebrokenheid als ik met mensen praat.'
Ben Fitzgerald: 'Ik zie de gebrokenheid als ik met mensen praat.' beeld Dirk Hol

Rotterdam

De van origine Australische spreker Ben Fitzgerald (39) dealde drugs toen hij in 2002 naar eigen zeggen ‘een ontmoeting had met Jezus’ in zijn huis in de buurt van Melbourne. Het veranderde zijn leven. Nu is hij een van de voorgangers in de vrije evangelische gemeente G5 in het Duitse Eimeldingen, én leider van Awakening Europe, een organisatie die ‘christenen mobiliseert om Gods liefde te verspreiden’. 

Awakening houdt evangelisatiebijeenkomsten in Europa en stadionevenementen, zoals het vierdaagse evenement The Call Back (de terugkeer, red) in Ahoy Rotterdam, dat vandaag begint met mogelijk ruim achtduizend bezoekers per ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jandino Asporaat: ‘Ik heb nu direct contact met God. Er zit geen priester of prediker tussen’

Het maakt niet uit hoe laat het is, Jandino Asporaat zegt altijd enthousiast ‘goedemorgen’. Het is zijn manier om alles uit een dag te halen wat erin zit. Hij laat zich daarbij leiden door God.

Afbeelding

Jaagt pinksterconferentie Opwekking asielzoekers weg? Dat ligt net even anders

Moeten asielzoekers op het evenemententerrein van Walibi bij Biddinghuizen volgend voorjaar vertrekken vanwege de pinksterconferentie Opwekking? Het korte antwoord is: nee. Maar hoe zit het dan wel?

Afbeelding

Bezoekers laten hun rolstoel achter bij genezingsdienst van Frontrunners. ‘Dit is jouw moment voor een wonder’

Drie genezingsdiensten in twee dagen, meerdere mensen die vertellen dat ze genezen zijn. ‘Iedere geest van ziekte eruit in Jezus Christus’ naam’, gebiedt Tom de Wal van Frontrunners. Wat gebeurde er in Rotterdam?

Afbeelding

Geld of Geest; waarom de ‘moederkerk’ Anaheim uit de Vineyard-beweging stapte

Dwelling Place in Anaheim, de ‘moederkerk’ van de Vineyard-beweging, ging niet apart om geestelijke gronden, maar om het geld. Dat zegt Carol Wimber-Wong, de weduwe van grondlegger John Wimber.

Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.

Afbeelding

Bakkers in Nederland gaan in gebed voor energienood: ‘We hebben elkaar nodig’

Bakkers en andere ondernemers gaan woensdag bidden voor de energienood in Nederland. Tijdens een ‘lunchgebed’ komen ondernemers uit het hele land naar Nijkerk om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen.