Eerst dealde hij drugs in Australië, nu vertelt Ben Fitzgerald iedereen over Jezus: ‘God is echt en hij kent ieder mens’

Interview
Awakening Europe hoopt dit weekeinde in Rotterdam tienduizenden mensen te bereiken met het goede nieuws uit de Bijbel. ‘Niet op een vreemde manier hoor, mensen houden niet van vreemd. Ze houden ervan als je ze in de ogen kijkt en tegen ze zegt dat ze geliefd zijn.’
Marina de Haan
donderdag 14 juli 2022 om 04:21
Ben Fitzgerald: 'Ik zie de gebrokenheid als ik met mensen praat.'
Ben Fitzgerald: 'Ik zie de gebrokenheid als ik met mensen praat.' beeld Dirk Hol

Rotterdam

De van origine Australische spreker Ben Fitzgerald (39) dealde drugs toen hij in 2002 naar eigen zeggen ‘een ontmoeting had met Jezus’ in zijn huis in de buurt van Melbourne. Het veranderde zijn leven. Nu is hij een van de voorgangers in de vrije evangelische gemeente G5 in het Duitse Eimeldingen, én leider van Awakening Europe, een organisatie die ‘christenen mobiliseert om Gods liefde te verspreiden’. 

Awakening houdt evangelisatiebijeenkomsten in Europa en stadionevenementen, zoals het vierdaagse evenement The Call Back (de terugkeer, red) in Ahoy Rotterdam, dat vandaag begint met mogelijk ruim achtduizend bezoekers per ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een nieuwe gemeente beginnen in kerkelijk Kampen: ‘Behoefte aan een frisse, jonge en eigentijdse kerk’

Er zijn veel kerken in Kampen, maar er ontbrak nog een kleur, vonden een paar jonge gezinnen. Drie jaar geleden ging de evangelische kerk VIDA van start. ‘Wij wilden een informele kerk, die niet zo op structuren vaart.’

Afbeelding

Duizenden christenen trekken naar tv-dominee Bobby Schuller. ‘In de kerk is het toch vaak maar saai’

Wat is de aantrekkingskracht van Hour of Power-dominee Bobby Schuller? Met zijn vrouw Hannah is hij deze week in Nederland. ‘Gebruik je vrije tijd om het leven te krijgen dat je wilt’, is zijn boodschap.

Afbeelding

Hour of Power-dominee spreekt voor uitverkochte Nederlandse zalen: ‘Houd moed!’

Bobby Schuller, de voorganger die bekend is van tv-programma Hour of Power, is deze week in Nederland. Hij spreekt woensdag tot vrijdag voor duizenden mensen in uitverkochte zalen in Barneveld, Leiden en Drachten.

Afbeelding

Heb ik niet ’es zin in iets anders?

‘Heb je een beetje zin in het nieuwe seizoen?’, vraag ik tijdens een zomerse fietstocht aan Margo. ‘Jazeker. Het is nog steeds geen tijd om met mijn bloemenwinkeltje te beginnen!’

Afbeelding

Religie-onderzoeker Miranda Klaver: ‘Kijk niet naar wat gelovigen moeten, maar naar wat ze doen’

‘Wat mensen geloven past soms helemaal niet bij de kerk waar ze in zitten’, zegt hoogleraar Miranda Klaver. Zij wil laten zien hoe divers het charismatisch christendom is. Maar dan wel door de juiste vragen te stellen.

Afbeelding

Een nieuw idee van rapper Kanye West: een christelijke school met veel muziek en sport

De Amerikaanse rapper Kanye West komt weer met een nieuw initiatief: een school met de Bijbel voor peuters tot en met 18-jarigen. ‘Om een spiegel te zijn van Gods heerlijkheid’, is het motto van de school.