Welvaartsprediker die privéjet kocht: ‘Ik misleidde kerkgangers over tienden’

Nieuws
De Amerikaanse voorganger Creflo Dollar kocht jaren geleden een privéjet, inclusief twee Rolls Royce-motoren, van 65 miljoen dollar. Hij liet zijn kerkleden meebetalen. Maar tienden geven hoeft volgens deze prediker niet meer. Daarover sprak hij afgelopen zondag in de preek ‘Het grote misverstand’.
Marina de Haan
dinsdag 5 juli 2022 om 12:04
Welvaartsprediker Creflo Dollar is tot de conclusie gekomen dat het helemaal niet bijbels is om tien procent van je inkomsten aan de kerk te geven.
Welvaartsprediker Creflo Dollar is tot de conclusie gekomen dat het helemaal niet bijbels is om tien procent van je inkomsten aan de kerk te geven. beeld Youtube/Creflo Dollar Ministries

Atlanta

In de toespraak van een uur en twintig minuten komt hij ‘in nederigheid’ terug op zijn onderwijs over het geven van tienden aan de kerk. ‘Het jarenlange onderwijs dat ik deelde over tienden is niet correct’, geeft hij nu toe.

Dollar is voorganger van World Changers Church International in de Amerikaanse stad Atlanta. De kerk zonder denominatie telt zo’n dertigduizend leden. Jaren geleden kwam de prediker in opspraak toen hij kerkleden vroeg hem te helpen een privéjet van 65 miljoen dollar aan te schaffen.

Hij is nu tot de conclusie gekomen dat het helemaal niet bijbels is om tien procent van je inkomsten aan de kerk te geven. Naar eigen zeggen omdat hij ‘geconfronteerd is met het evangelie van genade’. Hij verwijst in de p..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een nieuwe gemeente beginnen in kerkelijk Kampen: ‘Behoefte aan een frisse, jonge en eigentijdse kerk’

Er zijn veel kerken in Kampen, maar er ontbrak nog een kleur, vonden een paar jonge gezinnen. Drie jaar geleden ging de evangelische kerk VIDA van start. ‘Wij wilden een informele kerk, die niet zo op structuren vaart.’

Afbeelding

Duizenden christenen trekken naar tv-dominee Bobby Schuller. ‘In de kerk is het toch vaak maar saai’

Wat is de aantrekkingskracht van Hour of Power-dominee Bobby Schuller? Met zijn vrouw Hannah is hij deze week in Nederland. ‘Gebruik je vrije tijd om het leven te krijgen dat je wilt’, is zijn boodschap.

Afbeelding

Hour of Power-dominee spreekt voor uitverkochte Nederlandse zalen: ‘Houd moed!’

Bobby Schuller, de voorganger die bekend is van tv-programma Hour of Power, is deze week in Nederland. Hij spreekt woensdag tot vrijdag voor duizenden mensen in uitverkochte zalen in Barneveld, Leiden en Drachten.

Afbeelding

Heb ik niet ’es zin in iets anders?

‘Heb je een beetje zin in het nieuwe seizoen?’, vraag ik tijdens een zomerse fietstocht aan Margo. ‘Jazeker. Het is nog steeds geen tijd om met mijn bloemenwinkeltje te beginnen!’

Afbeelding

Religie-onderzoeker Miranda Klaver: ‘Kijk niet naar wat gelovigen moeten, maar naar wat ze doen’

‘Wat mensen geloven past soms helemaal niet bij de kerk waar ze in zitten’, zegt hoogleraar Miranda Klaver. Zij wil laten zien hoe divers het charismatisch christendom is. Maar dan wel door de juiste vragen te stellen.

Afbeelding

Een nieuw idee van rapper Kanye West: een christelijke school met veel muziek en sport

De Amerikaanse rapper Kanye West komt weer met een nieuw initiatief: een school met de Bijbel voor peuters tot en met 18-jarigen. ‘Om een spiegel te zijn van Gods heerlijkheid’, is het motto van de school.