Nigeriaanse voorganger houdt kerkgangers vast om ‘wederkomst’ Jezus. ‘Verrassend is dit niet’

Achtergrond
Zeker 77 mensen zijn afgelopen weekeinde gered uit de kelder van een pinksterkerk in de Nigeriaanse stad Ondo. De voorganger hield ze daar vast, omdat hij de terugkeer van Jezus op aarde verwacht. Volgens de Nigeriaanse onderzoeker Akinyinka Akinyoade van Afrika-Studiecentrum in Leiden zijn situaties als deze ‘niet verrassend’, al komen ze zelden voor.
Marina de Haan
maandag 4 juli 2022 om 15:27 aangepast 19:57
Volgens lokale nieuwsmedia hebben de twee voorgangers van Ondo Church de kerkleden ‘gehersenspoeld’.
Volgens lokale nieuwsmedia hebben de twee voorgangers van Ondo Church de kerkleden ‘gehersenspoeld’. beeld Sahara Reporters

Ondo-Leiden

Maanden moesten kerkleden, inclusief kinderen, in de kelder van de pinksterkerk Whole Bible Believers Church in de Nigeraanse plaats Ondo verblijven, om te wachten totdat Jezus zou terugkomen. Sommige kinderen hadden hun school in januari verlaten om de aangekondigde gebeurtenis te kunnen meemaken. Een politiewoordvoerder zei tegen de Britse nieuwszender BBC dat de assistent-voorganger eerst ervan uitging dat de wederkomst in april zou zijn, later zou dat september dit jaar zijn. 

‘God gaf alleen aan mij de opdracht dat deze mensen in onze kerk konden blijven om te wachten op de wederkomst van Jezus. Daar wachtten ze totdat politieagenten de kerk binnenvielen’, zei voorganger David Aniwowoshe  van de in de volksm..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bezoekers laten hun rolstoel achter bij genezingsdienst van Frontrunners. ‘Dit is jouw moment voor een wonder’

Drie genezingsdiensten in twee dagen, meerdere mensen die vertellen dat ze genezen zijn. ‘Iedere geest van ziekte eruit in Jezus Christus’ naam’, gebiedt Tom de Wal van Frontrunners. Wat gebeurde er in Rotterdam?

Afbeelding

Geld of Geest; waarom de ‘moederkerk’ Anaheim uit de Vineyard-beweging stapte

Dwelling Place in Anaheim, de ‘moederkerk’ van de Vineyard-beweging, ging niet apart om geestelijke gronden, maar om het geld. Dat zegt Carol Wimber-Wong, de weduwe van grondlegger John Wimber.

Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.

Afbeelding

Bakkers in Nederland gaan in gebed voor energienood: ‘We hebben elkaar nodig’

Bakkers en andere ondernemers gaan woensdag bidden voor de energienood in Nederland. Tijdens een ‘lunchgebed’ komen ondernemers uit het hele land naar Nijkerk om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen.

Afbeelding

Arno heeft een steunhart: ‘Ik worstel met God zoals Jakob met de engel’

‘Ik ben de eerste persoon met een steunhart die naar Curaçao op vakantie is gegaan!’ Arno Rach (62) maakt blij een vuist met zijn rechterhand. ‘Straks laat ik zien hoe het werkt.’

Afbeelding

Gerald Troost: ‘Ik kies ervoor mijn hart te volgen en te doen waartoe ik geïnspireerd word’

Gerald Troost is bekend van Nederlandstalige ballads en pop/rock-songs als ‘Goud’, ‘100%’ en ‘Witte Vlag’. Nu heeft heeft hij ook een Engelstalige album. ‘Ik hoop dat mijn muziek een nieuw publiek aanspreekt’.