Nigeriaanse voorganger houdt kerkgangers vast om ‘wederkomst’ Jezus. ‘Verrassend is dit niet’

Achtergrond
Zeker 77 mensen zijn afgelopen weekeinde gered uit de kelder van een pinksterkerk in de Nigeriaanse stad Ondo. De voorganger hield ze daar vast, omdat hij de terugkeer van Jezus op aarde verwacht. Volgens de Nigeriaanse onderzoeker Akinyinka Akinyoade van Afrika-Studiecentrum in Leiden zijn situaties als deze ‘niet verrassend’, al komen ze zelden voor.
Marina de Haan
maandag 4 juli 2022 om 15:27
Volgens lokale nieuwsmedia hebben de twee voorgangers van Ondo Church de kerkleden ‘gehersenspoeld’.
Volgens lokale nieuwsmedia hebben de twee voorgangers van Ondo Church de kerkleden ‘gehersenspoeld’. beeld Sahara Reporters

Ondo-Leiden

Maanden moesten kerkleden, inclusief kinderen, in de kelder van de pinksterkerk Whole Bible Believers Church in de Nigeraanse plaats Ondo verblijven, om te wachten totdat Jezus zou terugkomen. Sommige kinderen hadden hun school in januari verlaten om de aangekondigde gebeurtenis te kunnen meemaken. Een politiewoordvoerder zei tegen de Britse nieuwszender BBC dat de assistent-voorganger eerst ervan uitging dat de wederkomst in april zou zijn, later zou dat september dit jaar zijn. 

‘God gaf alleen aan mij de opdracht dat deze mensen in onze kerk konden blijven om te wachten op de wederkomst van Jezus. Daar wachtten ze totdat politieagenten de kerk binnenvielen’, zei voorganger David Aniwowoshe  van de in de volksm..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een nieuwe gemeente beginnen in kerkelijk Kampen: ‘Behoefte aan een frisse, jonge en eigentijdse kerk’

Er zijn veel kerken in Kampen, maar er ontbrak nog een kleur, vonden een paar jonge gezinnen. Drie jaar geleden ging de evangelische kerk VIDA van start. ‘Wij wilden een informele kerk, die niet zo op structuren vaart.’

Afbeelding

Duizenden christenen trekken naar tv-dominee Bobby Schuller. ‘In de kerk is het toch vaak maar saai’

Wat is de aantrekkingskracht van Hour of Power-dominee Bobby Schuller? Met zijn vrouw Hannah is hij deze week in Nederland. ‘Gebruik je vrije tijd om het leven te krijgen dat je wilt’, is zijn boodschap.

Afbeelding

Hour of Power-dominee spreekt voor uitverkochte Nederlandse zalen: ‘Houd moed!’

Bobby Schuller, de voorganger die bekend is van tv-programma Hour of Power, is deze week in Nederland. Hij spreekt woensdag tot vrijdag voor duizenden mensen in uitverkochte zalen in Barneveld, Leiden en Drachten.

Afbeelding

Heb ik niet ’es zin in iets anders?

‘Heb je een beetje zin in het nieuwe seizoen?’, vraag ik tijdens een zomerse fietstocht aan Margo. ‘Jazeker. Het is nog steeds geen tijd om met mijn bloemenwinkeltje te beginnen!’

Afbeelding

Religie-onderzoeker Miranda Klaver: ‘Kijk niet naar wat gelovigen moeten, maar naar wat ze doen’

‘Wat mensen geloven past soms helemaal niet bij de kerk waar ze in zitten’, zegt hoogleraar Miranda Klaver. Zij wil laten zien hoe divers het charismatisch christendom is. Maar dan wel door de juiste vragen te stellen.

Afbeelding

Een nieuw idee van rapper Kanye West: een christelijke school met veel muziek en sport

De Amerikaanse rapper Kanye West komt weer met een nieuw initiatief: een school met de Bijbel voor peuters tot en met 18-jarigen. ‘Om een spiegel te zijn van Gods heerlijkheid’, is het motto van de school.