Nieuw landelijk radiostation voor christenen en zoekenden: ‘GOD Radio is Zijn zender’

Achtergrond
GOD Radio is een nieuw landelijk christelijk radiostation. Initiatiefnemers Bas en Innocentia Emons vinden dat het tijd is voor een hoopvol radiogeluid. ‘We willen een oase zijn in de levens van luisteraars en een geluid van hoop zijn voor Nederland.’
Marina de Haan
zaterdag 2 juli 2022 om 20:39
Bas Emons en zijn vrouw Innocentia hopen dat GOD Radio hét gospelstation van Nederland wordt. ‘In gospel zit zoveel liefde, passie en hoop.’
Bas Emons en zijn vrouw Innocentia hopen dat GOD Radio hét gospelstation van Nederland wordt. ‘In gospel zit zoveel liefde, passie en hoop.’ beeld Martin Mooij

Amstelveen

De radiostudio van GOD Radio (op z’n Engels) in Amstelveen is nog in aanbouw, maar sinds half juni is de zender wel al in de lucht. Er wordt non-stop gospel en christelijke muziek gedraaid, afgewisseld met nieuwsbulletins op het hele uur. GOD Radio is een initiatief van de WILD Foundation, waar Bas Emons voorzitter van is. Hij is ook de oprichter van Radio Decibel en algemeen directeur van een andere Randstedelijke radiozender: WILD FM.

Emons en zijn vrouw Innocentia hopen dat GOD Radio hét gospelstation van Nederland wordt. ‘In gospel zit zoveel liefde, passie en hoop’, zegt hij. ‘Dat is ook wat we met onze radiozender willen uitstralen. We willen een oase zijn in de levens van luisteraars en een geluid van hoop zijn voor Neder..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Je bent zondig, daarom genees je niet’, zeiden mensen tegen Talitha: ‘Ik ben nogal een vechter’

‘Gelukkig kan ik nog best veel dingen doen, maar wel altijd met rugpijn.’ Talitha Hoddenbagh (31) werd elf jaar geleden op de fiets door een auto geschept. Door de val brak ze haar rug. Nu leeft ze met chronische pijn.

Afbeelding

Evangelisch Nederland over InSalvation-ophef: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

De ophef rondom de christelijke band InSalvation maakt veel los. Toch benadrukken kopstukken uit evangelische kringen tegen het Nederlands Dagblad dat er in de kerk verschillend gedacht mag worden over seksualiteit.

Afbeelding

Een nieuwe gemeente beginnen in kerkelijk Kampen: ‘Behoefte aan een frisse, jonge en eigentijdse kerk’

Er zijn veel kerken in Kampen, maar er ontbrak nog een kleur, vonden een paar jonge gezinnen. Drie jaar geleden ging de evangelische kerk VIDA van start. ‘Wij wilden een informele kerk, die niet zo op structuren vaart.’

Afbeelding

Christelijke band zegt concert af om gebed homoseksuele dominee: ‘Er ging een schokgolf door de gemeente’

De christelijke aanbiddingsband InSalvation, bekend van onder meer ‘Vul dit huis met uw glorie’, heeft een optreden afgeblazen, omdat dominee Alexander Noordijk, die getrouwd is met een man, daar zou bidden.

Afbeelding

Duizenden christenen trekken naar tv-dominee Bobby Schuller. ‘In de kerk is het toch vaak maar saai’

Wat is de aantrekkingskracht van Hour of Power-dominee Bobby Schuller? Met zijn vrouw Hannah is hij deze week in Nederland. ‘Gebruik je vrije tijd om het leven te krijgen dat je wilt’, is zijn boodschap.

Afbeelding

Stichting Opwekking maakt thema Pinksterconferentie 2023 bekend

‘Maar wij zien Jezus’ is het thema van de Pinksterconferentie 2023 van Stichting Opwekking. Ruben Flach, directeur van de stichting, maakte dat maandag bekend bij Groot Nieuws Radio.