Migrantenkerk en Nederlandse kerk delen samen soep uit: ‘We kunnen samenwerken’

Achtergrond
Soep uitdelen vormde de basis van een succesvolle samenwerking tussen een Nederlandse kerk en een migrantenkerk in Amsterdam. ‘Wij moeten als kerk bij de mensen zijn zodat zij Gods liefde ervaren’, zegt Raffic Osman, die spreekt op een conferentie over kerk en migrantenchristenen.
Gerald Bruins
maandag 27 juni 2022 om 06:12
Raffic Osman en Elianne Schultz brachten in coranatijd maaltijden bij mensen thuis.
Raffic Osman en Elianne Schultz brachten in coranatijd maaltijden bij mensen thuis. beeld Ruben Timman

‘Ik geloof dat God mij riep een kerk te stichten om soep uit te delen’, zegt Raffic Osman (62). Hij is oprichter en voorganger van Treasures International Ministries. Dat is een pinkstergemeente met 35 tot 45 bezoekers, die actief is in Amsterdam-Zuidoost. Hoewel hij werd geboren in Nigeria is Osman een Ghanees. Om veiligheidsredenen vluchtte hij in 1987 naar Nederland.

Maandag geeft de voorganger een workshop over de ‘Soup Kitchen’, een diaconaal project waarvan hij initiatiefnemer is. Hij vertelt erover op een zomerconferentie van organisaties die werken op het snijvlak van kerken en christenmigranten. Het thema van de bijeenkomst: ‘Migranten en de kerk: kansen en knelpunten’. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.