Peter Gerrets mist twee benen door cystenieren: ‘Als ik niet genees, is dat niet erg’

Interview
‘Ik heb nooit gevraagd aan God: waarom ben ik ziek geworden – nooit’, zegt dominee Peter Gerrets in zijn kaal ogende kamer met een bed en een paar stoelen in het Haagse verpleeghuis Landscheiding.
Gerald Bruins
zaterdag 25 juni 2022 om 04:20
Pinkstervoorganger Peter Gerrets mist door cystenieren allebei zijn benen.
Pinkstervoorganger Peter Gerrets mist door cystenieren allebei zijn benen. beeld Peter Boer

Om het gesprek mogelijk te maken, heeft hij zijn rolstoel voor enkele boekenkasten geparkeerd. Meteen valt op dat zijn onderbenen zijn geamputeerd, tot net onder de knieën. De stompjes steken uit de pijpen van een op maat gemaakte trainingsbroek. Om zijn hals hangt een alarmknop. 

‘Hoewel mijn nierfunctie langzaam maar zeker terugliep, heb ik tot op mijn 45e gewoon gefunctioneerd als voorganger van pinkstergemeente Morgenstond in Den Haag. Bij een onderzoek bleek dat ik cystenieren had: holten gevuld met vocht, die gezond nierweefsel verdringen en zo de nieren beschadigen. Het is een familieziekte. Mijn vader had deze aandoening en mijn twee broers ook.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

DJ Roberto Rosso: ‘Zonder de Geest zou ik echt bitter en boos zijn’

Deze zomer reflecteren acht christenen op de acht zaligsprekingen van Jezus die Hij uitspreekt aan het begin van zijn bergrede. Aan wie moeten zij denken bij het horen van de zaligspreking? Vandaag: dj Robin Simon (26) uit Harderwijk.

Afbeelding

Leider Bethel Church overleden: ‘Beni Johnson was de moeder van dit huis’

De Amerikaanse kerkleider Beni Johnson is woensdag op 67-jarige leeftijd overleden. Dat maakt haar man Bill Johnson, de leider van de Amerikaanse megakerk Bethel Church, op zijn Facebookpagina bekend.

Afbeelding

Eerst dealde hij drugs in Australië, nu vertelt Ben Fitzgerald iedereen over Jezus: ‘God is echt en hij kent ieder mens’

Awakening Europe hoopt dit weekeinde tienduizenden mensen in Rotterdam te bereiken met het goede nieuws. ‘Ik zeg vaak tegen anderen: Jezus houdt van je.’

Afbeelding

Welvaartsprediker die privéjet kocht: ‘Ik misleidde kerkgangers over tienden’

De Amerikaanse voorganger Creflo Dollar kocht jaren geleden een privéjet van 65 miljoen dollar, inclusief twee Rolls Roys-motoren. Met geld van zijn kerkleden. Nu komt hij daarop terug.

Afbeelding

Nigeriaanse voorganger houdt kerkgangers vast om ‘wederkomst’ Jezus. ‘Verrassend is dit niet’

Zeker 77 mensen zijn afgelopen weekeinde gered uit de kelder van een pinksterkerk in de Nigeriaanse stad Ondo. De voorganger hield ze daar vast, omdat hij de terugkeer van Jezus op aarde verwacht.

Afbeelding

Nieuw landelijk radiostation voor christenen en zoekenden: ‘GOD Radio is Zijn zender’

De radiostudio van GOD Radio (op z’n Engels) in Amstelveen is nog in aanbouw, maar sinds half juni is de zender wel al in de lucht. ‘We willen een oase zijn in de levens van luisteraars.’