Trouwambtenaar Audrey Scharbay over haar favoriete dag van de week: ‘Ik houd van de zondag’

Interview
Audrey Scharbay (62) en haar man Hans de Haan kerken vanaf begin dit jaar in de New City Church, een kleine evangelische gemeente in IJmuiden. ‘We voelen ons er thuis. Ik houd ervan om in de kerk te zingen en ik houd ook van het Woord; ik ben altijd nieuwsgierig naar de boodschap.’
Helga van Kooten
zaterdag 3 september 2022 om 08:55 aangepast 10 september 2022 09:03
Audrey Scharbay wandelt op zondag graag met haar man Hans de Haan op Landgoed Beeckesteijn.
Audrey Scharbay wandelt op zondag graag met haar man Hans de Haan op Landgoed Beeckesteijn. beeld Martin Waalboer

Na afloop van de dienst blijft Audrey graag napraten, bij een kop koffie. ‘Dan vraag ik bijvoorbeeld: wat haalde jij uit de preek?’ Vóór de coronacrisis kerkten ze bij re:connect community church in Haarlem. ‘Maar we kregen het gevoel dat het tijd was om te veranderen, om te bewegen. Dat gevoel werd zó sterk dat we netjes afscheid hebben genomen en zijn uitgezegend.’ Lachend: ‘Het is een heel interessante reis met onze hemelse Vader.’

‘Ik knoop makkelijk gesprekjes aan met mensen die we tegenkomen.’

Na de koffie maken ze soms een wandeling op Buitenplaats Beeckestijn. ‘Dat is een locatie waar je ook kunt trouwen. Ik knoop makkelijk gesprekjes aan met mensen die we tegenkomen. Hans is wat stiller, maar hij geniet er wel van.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amerikaanse dominee weer terug op de preekstoel. ‘Trouw gedaan wat de oudsten hem opdroegen’

Voorganger Matt Chandler is weer aan het werk in de Amerikaanse baptistenkerk The Village Church. Eind augustus werd hij op non-actief gezet vanwege ongepast gedrag met een vrouw.

Afbeelding

Jandino Asporaat: ‘Ik heb nu direct contact met God. Er zit geen priester of prediker tussen’

Het maakt niet uit hoe laat het is, Jandino Asporaat zegt altijd enthousiast ‘goedemorgen’. Het is zijn manier om alles uit een dag te halen wat erin zit. Hij laat zich daarbij leiden door God.

Afbeelding

Jaagt pinksterconferentie Opwekking asielzoekers weg? Dat ligt net even anders

Moeten asielzoekers op het evenemententerrein van Walibi bij Biddinghuizen volgend voorjaar vertrekken vanwege de pinksterconferentie Opwekking? Het korte antwoord is: nee. Maar hoe zit het dan wel?

Afbeelding

Bezoekers laten hun rolstoel achter bij genezingsdienst van Frontrunners. ‘Dit is jouw moment voor een wonder’

Drie genezingsdiensten in twee dagen, meerdere mensen die vertellen dat ze genezen zijn. ‘Iedere geest van ziekte eruit in Jezus Christus’ naam’, gebiedt Tom de Wal van Frontrunners. Wat gebeurde er in Rotterdam?

Afbeelding

Geld of Geest; waarom de ‘moederkerk’ Anaheim uit de Vineyard-beweging stapte

Dwelling Place in Anaheim, de ‘moederkerk’ van de Vineyard-beweging, ging niet apart om geestelijke gronden, maar om het geld. Dat zegt Carol Wimber-Wong, de weduwe van grondlegger John Wimber.

Afbeelding

Nederlandse megakerk verkeert in enorme crisis: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

Een van de grootste evangelische kerken van Nederland, de Vrije Evangelisatie Zwolle, wankelt. ‘Er is sprake van onzorgvuldig werkgeverschap, nood, onveiligheid, eenzaamheid, beschadiging en wanhoop.’ Een reconstructie.