Drie bezoekers van Opwekking vertellen wanneer zij ‘diep geraakt’ zijn: ‘Ik heb de hand van God gezien’

Achtergrond
‘Diep geraakt’. Dat is het thema van de 52e Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Wanneer zijn bezoekers van het grootste christelijke festival van Nederland zelf diep geraakt? Het Nederlands Dagblad sprak er drie.
Marina de Haan
zondag 5 juni 2022 om 14:33
Clemens Uhlenbeck, Irma Halden en Tyrese Ledes.
Clemens Uhlenbeck, Irma Halden en Tyrese Ledes. beeld Carel Schutte

Biddinghuizen

Tyrese Ledes (22) uit Zaandam leefde in zijn tienerjaren met twee gezichten: een gezicht in de kerk en een ander gezicht op school. Nu durft hij overal zichzelf te zijn.

‘Thuis zorgde ik samen met mijn broer voor mijn moeder. Ze leefde jaren met een hernia, had veel pijn en kon niet zoveel. Wij hielpen haar met het huishouden. Tien jaar geleden maakte ze de overstap van een rooms-katholieke naar een evangelische kerk. In de samenkomst werd gevraagd of mensen naar voren wilden komen als ze genezing wilden ontvangen. Mijn moeder is naar voren gegaan. Ze is in een klap genezen. Ik heb haar altijd met liefde en uit dankbaarheid geholpen, maar haar genezing heeft mij meer vrijheid gegeven om mijn eigen weg te gaan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Je bent zondig, daarom genees je niet’, zeiden mensen tegen Talitha: ‘Ik ben nogal een vechter’

‘Gelukkig kan ik nog best veel dingen doen, maar wel altijd met rugpijn.’ Talitha Hoddenbagh (31) werd elf jaar geleden op de fiets door een auto geschept. Door de val brak ze haar rug. Nu leeft ze met chronische pijn.

Afbeelding

Evangelisch Nederland over InSalvation-ophef: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

De ophef rondom de christelijke band InSalvation maakt veel los. Toch benadrukken kopstukken uit evangelische kringen tegen het Nederlands Dagblad dat er in de kerk verschillend gedacht mag worden over seksualiteit.

Afbeelding

Een nieuwe gemeente beginnen in kerkelijk Kampen: ‘Behoefte aan een frisse, jonge en eigentijdse kerk’

Er zijn veel kerken in Kampen, maar er ontbrak nog een kleur, vonden een paar jonge gezinnen. Drie jaar geleden ging de evangelische kerk VIDA van start. ‘Wij wilden een informele kerk, die niet zo op structuren vaart.’

Afbeelding

Christelijke band zegt concert af om gebed homoseksuele dominee: ‘Er ging een schokgolf door de gemeente’

De christelijke aanbiddingsband InSalvation, bekend van onder meer ‘Vul dit huis met uw glorie’, heeft een optreden afgeblazen, omdat dominee Alexander Noordijk, die getrouwd is met een man, daar zou bidden.

Afbeelding

Duizenden christenen trekken naar tv-dominee Bobby Schuller. ‘In de kerk is het toch vaak maar saai’

Wat is de aantrekkingskracht van Hour of Power-dominee Bobby Schuller? Met zijn vrouw Hannah is hij deze week in Nederland. ‘Gebruik je vrije tijd om het leven te krijgen dat je wilt’, is zijn boodschap.

Afbeelding

Stichting Opwekking maakt thema Pinksterconferentie 2023 bekend

‘Maar wij zien Jezus’ is het thema van de Pinksterconferentie 2023 van Stichting Opwekking. Ruben Flach, directeur van de stichting, maakte dat maandag bekend bij Groot Nieuws Radio.