Evenement David de Vos onder vuur door coronatoegangsbewijs: ‘Reacties raken me’

Achtergrond
Het driedaagse evenement Simply Jesus Come Together van evangelist David de Vos gaat begin november door met coronatoegangsbewijs. Dat zorgt online voor heftige reacties uit evangelisch Nederland. ‘Hoe komt dit over op een wereld die onze God nog niet kent?’
Marina de Haan
woensdag 22 september 2021 om 19:28 aangepast 07:12
Het driedaagse evenement Simply Jesus Come Together gaat door met coronatoegangsbewijs.
Het driedaagse evenement Simply Jesus Come Together gaat door met coronatoegangsbewijs. beeld Simply Jesus

Zwolle

Simply Jesus is een evangelische conferentie die jaarlijks gehouden wordt door Stichting Go and Tell van David en Joyce de Vos. Dit jaar is het voor het eerst drie dagen, en staat de bijeenkomst in het teken van samenkomen en met elkaar stilstaan bij Jezus als verbinder. De Amerikaanse voorganger Louie Giglio zal spreken en de aanbidding wordt onder meer geleid door Mozaiek Worship en de Opwekkingsband.

Iedere dag zijn er tussen de tweeduizend en vierduizend bezoekers welkom in de IJsselhallen in Zwolle. De organisatie vraagt hen om een coronatoegangsbewijs te tonen. Dat betekent dat bezoekers een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag moeten laten zien. ‘We willen de veiligheid van onze bezoekers garandere..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Orlando Bottenbley (71) keert terug in een Friese baptistenkerk: 'Ik wil mensen in hun kracht zetten'

Hij had nooit verwacht opnieuw leiding te geven aan een kerk in Friesland. God had een ander plan, zegt predikant Orlando Bottenbley nu. Hij gaat twee baptistenkerken leiden.

Afbeelding

Dit evenement wil jongeren enthousiast maken voor Jezus. 'Ik ben high van God, kennen jullie dat?'

Honderden jongeren ontmoeten elkaar in Amersfoort om zich wakker te laten schudden. ‘Deze generatie heeft een radicaliteit waar mijn hart van opspringt. Jezus wil je leven van binnenuit transformeren.’

Afbeelding

Deze kerk houdt nog maar twee diensten per maand en groeit: 'Voor sommigen was het een schok'

Evangelische gemeente Vechtstroom in Dalfsen houdt sinds vorig jaar twee diensten per maand en kiest op andere zondagen voor kringen of andere vormen van ontmoeting. ‘Kerk-zijn is meer dan samen luisteren naar een preek.’

Afbeelding

Geen doop in Meer van Genève. 'Zwitserse rechtsorde heeft voorrang boven religieuze verplichtingen'

Twee evangelische kerken in Genève krijgen geen toestemming om in het meer te dopen. In de stad van Calvijn geldt sinds 2020 een wet die religieuze uitingsvormen in de publieke ruimte nauwelijks toestaat.

Afbeelding

Marije werd na corona niet meer beter: 'Het komt niet goed - kunnen we dat samen even níét begrijpen?'

Mijn beeld van God is sinds ik ziek ben, niet veranderd. Maar misschien durf ik nu wel meer tegen mijn godsbeeld aan te schoppen.' Marije kreeg corona en bleef daarna ziek.

Afbeelding

Mozaiek0118 begint in Middelburg evangelische gemeente: 'Voor we gestart zijn, is de zaal al te klein'

Melvin is voorganger van Mozaiek0118, een nieuwe evangelische gemeente. 'Mensen denken weleens dat Mozaiek met een vrachtwagen voor komt rijden en het landelijk concept uitrolt, zo werkt het niet.'