Deze kerk begint het nieuwe seizoen niet met activiteiten, maar met 50 uur bidden

Interview
In De Stadskerk in Groningen wordt het kerkelijk seizoen níet geopend met activiteiten, maar met ‘It’s Your church’: vijftig uur aanbidding en gebed. ‘We willen als kerk niet terechtkomen in goedbedoeld gezwoeg, maar afgestemd zijn op God’, zegt voorganger Arjan Zantingh.
Marina de Haan
woensdag 25 augustus 2021 om 14:33
Voorganger Arjan Zantingh van De Stadskerk in Groningen. 'Gebed is de motor van de kerk.'
Voorganger Arjan Zantingh van De Stadskerk in Groningen. 'Gebed is de motor van de kerk.' beeld Patrick Bos Kessen

Groningen

Een startweekend met non-stop aanbidding en gebed, waarom?

‘We zien het als een valkuil om het nieuwe kerkseizoen direct weer aan de slag te gaan met activiteiten. De afgelopen periode was veelal online, nu is er met de huidige coronamaatregelen meer mogelijk en kunnen bedieningen weer opgestart worden. Maar we willen als eerste, en boven alles, onze focus richten op de Heer van dit huis. Als een belijdenis. We willen tijd nemen om God te danken en te aanbidden. Het is ook een moment om te beseffen dat wij hard kunnen bouwen aan de kerk - en dat mag, wij mogen medearbeiders zijn - maar God is de bouwmeester. In Psalm 127 staat dat als de Heer het huis niet bouwt, de bouwlieden vergeefs zwoegen. We willen als kerk niet terechtgeko..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Je bent zondig, daarom genees je niet’, zeiden mensen tegen Talitha: ‘Ik ben nogal een vechter’

‘Gelukkig kan ik nog best veel dingen doen, maar wel altijd met rugpijn.’ Talitha Hoddenbagh (31) werd elf jaar geleden op de fiets door een auto geschept. Door de val brak ze haar rug. Nu leeft ze met chronische pijn.

Afbeelding

Evangelisch Nederland over InSalvation-ophef: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

De ophef rondom de christelijke band InSalvation maakt veel los. Toch benadrukken kopstukken uit evangelische kringen tegen het Nederlands Dagblad dat er in de kerk verschillend gedacht mag worden over seksualiteit.

Afbeelding

Een nieuwe gemeente beginnen in kerkelijk Kampen: ‘Behoefte aan een frisse, jonge en eigentijdse kerk’

Er zijn veel kerken in Kampen, maar er ontbrak nog een kleur, vonden een paar jonge gezinnen. Drie jaar geleden ging de evangelische kerk VIDA van start. ‘Wij wilden een informele kerk, die niet zo op structuren vaart.’

Afbeelding

Christelijke band zegt concert af om gebed homoseksuele dominee: ‘Er ging een schokgolf door de gemeente’

De christelijke aanbiddingsband InSalvation, bekend van onder meer ‘Vul dit huis met uw glorie’, heeft een optreden afgeblazen, omdat dominee Alexander Noordijk, die getrouwd is met een man, daar zou bidden.

Afbeelding

Duizenden christenen trekken naar tv-dominee Bobby Schuller. ‘In de kerk is het toch vaak maar saai’

Wat is de aantrekkingskracht van Hour of Power-dominee Bobby Schuller? Met zijn vrouw Hannah is hij deze week in Nederland. ‘Gebruik je vrije tijd om het leven te krijgen dat je wilt’, is zijn boodschap.

Afbeelding

Stichting Opwekking maakt thema Pinksterconferentie 2023 bekend

‘Maar wij zien Jezus’ is het thema van de Pinksterconferentie 2023 van Stichting Opwekking. Ruben Flach, directeur van de stichting, maakte dat maandag bekend bij Groot Nieuws Radio.