Samuël is al tweeënhalve week vermist, maar zijn vrienden blijven geloven in zijn opstanding

Interview
De Nijkerkse evangelist Samuël Boujadi (22) is al zo’n tweeënhalve week vermist, nadat hij was gaan zwemmen in het Meer van Bracciano nabij Rome. Zijn vrienden Jack Schreudering en Daniël van Deutekom verwachten dat zijn lichaam deze week gevonden wordt. Dan willen ze een laatste redmiddel inzetten: bidden voor zijn wederopstanding. ‘Als God iemand uit de dood kan opwekken, dan is het Samuël wel’, zegt Van Deutekom.
Marina de Haan
woensdag 14 juli 2021 om 14:05 aangepast 16:55
Daniel van Deutekom (links) en Jack Schreudering.
Daniel van Deutekom (links) en Jack Schreudering. beeld Jeroen Jumelet

Nijkerk

Schreudering (34) en Van Deutekom (25) zijn net terug uit Italië, waar ze de afgelopen twee weken met man en macht op zoek waren naar het lichaam van hun goede vriend. Op verzoek van de ouders van Boujadi hebben de vrienden maandag zijn kamer in Nijkerk leeggehaald. ‘Het is onwerkelijk dat hij er niet meer is’, reageert Schreudering, die geestelijk verzorger is. ‘Een ontzettend gemis voor mij en vele anderen. Nederland mist een grote evangelist’, vindt Van Deutekom, die oprichter en evangelist van God First Ministries is.

Schreudering: ‘Het voelt als een open eind. Het verhaal is niet af. We hebben twee weken met veel mensen gedreven gezocht naar een lichaam. Opeens werd het echt, toen een zoekhond een duidelijke plek ontdekte. Dat..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Opwekking zondag voor het eerst helemaal vol: 'Je hebt echt een kaartje nodig om het terrein op te komen'

Voor het eerst in het 53-jarige bestaan van de Pinksterconferentie van stichting Opwekking moet de organisatie nee verkopen aan daggasten. Alle toegangsbewijzen voor zondag zijn uitverkocht en de parkeerplaats puilt uit.

Afbeelding

Waar zijn de vrouwen op evangelische podia? 'Het is God die ons een positie geeft'

Een mannelijke kerkleider is de norm in evangelisch Nederland. Het is tijd dat er meer evenwicht komt tussen man en vrouw in leiderschap, vinden diverse vrouwelijke voorgangers en sprekers uit de evangelische beweging.

Afbeelding

Opwekking werkt aan homostandpunt. 'We willen niemand pijn doen.' Maar ook: 'Je krijgt er altijd gedoe mee'

Opwekking werkt aan een standpunt over christenen met homorelaties. Een rol op het podium van de Pinksterconferentie zit er voor hen vooralsnog niet in. 'Die vraag is nooit gekomen, maar ik denk dat het niet zou gebeuren.'

Afbeelding

De straat op om over Jezus te vertellen: 'Dit Pinksterweekend is er een opwekking door heel Nederland'

Met Pinksteren komen niet alleen tienduizenden mensen samen tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag gaan pinksterkerken de straat op om mensen over Jezus te vertellen.

Afbeelding

Opwekking 2023: alles wat je moet weten als je naar de Pinksterconferentie gaat

Ga je een heel weekend kamperen of ga je een dagje naar Opwekking? Bekijk hier het programma en alle praktische informatie die je tijdens Opwekking nodig hebt. Op deze pagina vind je het antwoord op jouw vragen.

Afbeelding

Nadine de Vos spreekt op Opwekking: 'Op de dag dat mijn oma overleed, kwam ik tot geloof'

Nadine de Vos spreekt dit jaar - als enige vrouw - op het hoofdpodium van pinksterconferentie Opwekking. Een gesprek over ‘de zegen van zes uur’, over woorden van God en over verschillen.