Drukkerij, stadswandeling, rondvaart met dinerbuffet 

In samenwerking met Royal Jongbloed, drukkerij en uitgeverij heeft het Nederlands op 23 september deze bijzondere dagtocht naar Friesland georganiseerd. s Morgens 'zijn we rondgeleid door de drukkerij, de specialist in dundruk, en ’s middags hebben we een bezoek  gebracht aan Sneek.  Aan het eind van de middag stapten we op rondvaartboot De Waterpoort. Onder het genot van een dinerbuffet met streekgerechten vaarden we door de Friese wateren terug naar Heerenveen. 

Royal Jongbloed
Het meest gelezen boek ter wereld wordt gedrukt en uitgegeven door Royal Jongbloed in Heerenveen. Daar worden jaarlijks een paar miljoen Bijbels en gezangenbundels gemaakt voor binnen- en buitenland. Uniek in deze 153 jaar oude Friese drukkerij is de dundruk. Drukken op flinterdun papier dat we kennen uit Bijbels en gezangenbundels. In de drukkerij is het hele proces van A tot Z te zien. Bijbeluitgever Philippe van Heusden kent alle ins en outs van het vak. Hij vertelt wat er allemaal komt kijken bij het proces van vertalen, drukken en uitgeven van de Bijbel en bij het maken van een compleet nieuwe vertaling of zelfs speciale doelgroepedities.

Sneek

Afbeelding

Afbeelding

Veronica van den Beukel heeft mooie foto's gemaakt  van deze dagtocht. In dit document vind je meer informatie over deze foto's. De foto's zelf kun je hier bekijken. 

Gerrit Smouter heeft ook een aantal foto's gemaakt van deze dag. Bekijk ze hier.

Meer activiteiten?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief Dagtochten en je ontvangt bericht als er een nieuwe dagtocht wordt georganiseerd.