foto: Niek Stam

Op maandagavond 2 mei komt Drago naar Barneveld om te vertellen over zijn leven en zijn werk.

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze avond! 

Veel lezers zijn de afgelopen maanden al naar het Nederlands Dagblad gekomen om de prachtige expositie van de Nijkerkse kunstenaar Drago Pečenica te bekijken. Wij hoorden regelmatig dat zij Drago graag nog eens zouden ontmoeten. Daarom hebben wij hem gevraagd om op 2 mei te komen. 

Ontmoet Drago op 2 mei
Wil je hierbij aanwezig zijn? Dat kan, maar meld je dan wel even aan. De avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur ben je welkom aan de Hermesweg 20 in Barneveld (bedrijventerrein Harselaar) Het programma wordt afgewisseld met prachtige muziek van het duo Tamara Leverman en Anouk Meijer, piano en cello.

Afbeelding

Na het verhaal van Drago kunt u de expositie bekijken en is er een hapje en een drankje.

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor deze avond!

Expositie op andere dag bekijken?
De expositie is tot 13 mei ook elke werkdag tussen 9.00 en 16.00 uur te bekijken.  
Je bent van harte welkom! 

Foto's opening expositie
Op donderdag 21 januari was de opening. Je kunt hier de foto's van de opening bekijken.  

Afbeelding

Wie is Drago?
Drago Pečenica is geboren op 10 oktober 1962 in het Bosnische dorpje Rogatica. Hij vluchtte in de oorlog in het voormalig Joegoslavië, 30 jaar oud, met echtgenote Steffi en dochtertje Teodora naar Nederland. 

In ons land ontwikkelde hij zich tot een gerenomeerd zelfstandig kunstenaar, met pentekenen als specialiteit. Zijn werk hoort bij de Europese top van de realistische schilderkunst. Drago ontwikkelde, voor zover bekend, als enige kunstenaar, een geheel eigen techniek, scraperboard, waarbij hij laagjes wegschraapt om diepte in de afbeelding aan te brengen.

Landschappen van de Balkan, zijn jeugdland, ontbreken niet, maar het oer-Hollandse polderlandschap heeft zijn hart. En dan met name de knotwilgen. "Knotwilgen lijken op mij. Mijn leven is ook gesnoeid, maar er komen toch weer nieuwe takken aan."

 Afbeelding

Nog meer activiteiten?
Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten die het Nederlands Dagblad organiseert, volg ons dan via twitter @NDactief of kijk op onze facebook pagina bij evenementen. 

Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief Kunst. Als er een nieuwe expostie wordt geopend bij het Nederlands Dagblad of als er een andere culturele activiteit is, ontvang je van ons een mail met meer informatie daarover. 

 

Inleiding tot expositie Drago Pecenica

Interview met kunstenaar Drago Pečenica