*

Sekseverschil bij dwerghert

Het dwerghert, amper groter dan een flinke haas, is de kleinste herkauwer op aarde en leeft in Afrika en Azië. De mannetjes en vrouwtjes verschillen nauwelijks van elkaar, het enige zichtbare verschil zijn twee uitstekende hoektanden waarmee mannetjes elkaar soms te lijf gaan. Maar nu hebben Duitse wetenschappers fossielen gevonden van een inmiddels uitgestorven soort met een veel groter verschil.

Wetenschap

meer ‘Wetenschap’

advertentie