Luister naar

CD: Hermine Deurloo - Living Here

Nieuws
Johan Bakker
vrijdag 13 januari 2017 om 03:00
CD: Hermine Deurloo - Living Here
CD: Hermine Deurloo - Living Here
Living Here

Hermine Deurloo – Zennez

Veel mensen associëren het geluid van de chromatische mondharmonica met de in augustus 2016 overleden Toots Thielemans. Ook voor Hermine Deurloo was hij een voorbeeld. Toch slaat de Amsterdamse mondharmonicaspeler haar eigen wegen in. Deurloos muziek klinkt eigentijds en Europees. Haar vorige cd, Welling, die ze met de avontuurlijk spelende strijkers van Zapp4 maakte, was verrassend en vernieuwend. Op Living Here gaat Deurloo verder op dit onbekende, maar bijzondere muzikale pad. Samen met pianist Rembrandt Frerichs schreef ze pakkende composities die de schoonheid van melancholieke melodielijnen combineren met een aanstekelijk frisse speelsheid. De stukken krijgen een licht karakter doordat de baspartijen op een cello worden gespeeld. Cellist Jörg Brinkman verzorgt tevens prachtige gestreken tegenstemmen en als het nodig is, bespeelt hij zijn instrument als een gitaar. Ook drummer Jim Black voegt wezenlijke accenten toe in dit hecht, maar spannend spelende kwartet. Ondanks het hedendaagse karakter van de muziek is de geest van Toots aanwezig; Chris Weeda, die jarenlang met Thielemans werkte, produceerde het album.

+ pakkende composities

+ hecht, hedendaags en spannend

+ melancholiek melodieus en aanstekelijk fris

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Dean Owens is een Schotse singer-songwriter, geboren en getogen in Leith, bij Edinburgh. Veel van Owens' liedjes hebben betrekking op zijn opvoeding in het gebied, waaronder 'Man From Leith'.

Afbeelding

De Dutch Swing College Band, opgericht op 5 mei 1945, wordt beschouwd als de belangrijkste vertegenwoordiger van de Europese Classic Jazz en hét visitekaartje van de Nederlandse jazz.

Afbeelding

Ingehouden woede staat Bruce het mooist. Na het concert in Nederland veertig jaar terug, naar Nebraska

Bruce Springsteen deed twee fenomenale concerten in Amsterdam, komt terug in Landgraaf en kijkt in een nieuw boek terug op de plaat die hij zou uitkiezen als er maar een mocht blijven: Nebraska.

Afbeelding

Franse kathedraalpracht op debuut-cd Maurits Bunt

De debuut-cd van organist Maurits Bunt laat zijn kunnen horen op het orgel van de Cathédrale Notre Dame van Rodez in de Zuid-Franse regio Midi-Pirénées. Daarbij vallen vooral de ronkende tongwerken op.

Afbeelding

Liedjes over de kloof tussen zondag en 'door de week'

The Porter’s Gate is een bijzonder en divers collectief muzikanten dat al een jaar of zes onderbelichte thema’s binnen de christelijke wereld muzikaal vertaalt. Nu is er een tweede album over werk.

Afbeelding

Amen is nog geen afscheid voor Paul Simon

Er bestaan kinderversjes waarbij elk refrein wordt uitgebreid met een extra element. Zo is het ook met 'The Lord' op Seven Psalms van Paul Simon. God is niet uitputtend te beschrijven. Zelfs na een 'Amen'. Eigenlijk zijn het zeven 'psalmen voor nu'.