Luister naar

CD: Hermine Deurloo - Living Here

Nieuws
Johan Bakker
vrijdag 13 januari 2017 om 03:00
CD: Hermine Deurloo - Living Here
CD: Hermine Deurloo - Living Here
Living Here

Hermine Deurloo – Zennez

Veel mensen associëren het geluid van de chromatische mondharmonica met de in augustus 2016 overleden Toots Thielemans. Ook voor Hermine Deurloo was hij een voorbeeld. Toch slaat de Amsterdamse mondharmonicaspeler haar eigen wegen in. Deurloos muziek klinkt eigentijds en Europees. Haar vorige cd, Welling, die ze met de avontuurlijk spelende strijkers van Zapp4 maakte, was verrassend en vernieuwend. Op Living Here gaat Deurloo verder op dit onbekende, maar bijzondere muzikale pad. Samen met pianist Rembrandt Frerichs schreef ze pakkende composities die de schoonheid van melancholieke melodielijnen combineren met een aanstekelijk frisse speelsheid. De stukken krijgen een licht karakter doordat de baspartijen op een cello worden gespeeld. Cellist Jörg Brinkman verzorgt tevens prachtige gestreken tegenstemmen en als het nodig is, bespeelt hij zijn instrument als een gitaar. Ook drummer Jim Black voegt wezenlijke accenten toe in dit hecht, maar spannend spelende kwartet. Ondanks het hedendaagse karakter van de muziek is de geest van Toots aanwezig; Chris Weeda, die jarenlang met Thielemans werkte, produceerde het album.

+ pakkende composities

+ hecht, hedendaags en spannend

+ melancholiek melodieus en aanstekelijk fris

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

We The Kingdom: ongecompliceerd en verfrissend gevarieerd

Echte rock-’n-roll - fris, energiek en niet te glad geproduceerd - is een genot om naar te luisteren, maar is wel steeds dunner gezaaid. Zeker binnen de gospelmuziek, waarbij de nadruk zo vaak ligt op ‘veilig voor de hele familie’, is het een verademing als een band door zo’n m..

Afbeelding

Het nieuwe studioalbum van soulzanger John Legend – zijn negende alweer - is een dubbelaar met 24 songs en heet LEGEND. Toegegeven: niet alles valt in de categorie legendarisch. Bij een heel aantal tracks rappen en zingen vrienden mee – van Rick Ross, JID tot Ledisi.

Afbeelding

Ellipse is het debuutalbum van het Belinfante Quartet. Het in 2016 opgerichte strijkkwartet profileert zich daarmee op het vlak van gematigd moderne, vernieuwende muziek. Niet heel vreemd voor een ensemble van jonge musici.

Afbeelding

Ella Fitzgerald en een liedje naar aanleiding van Mattheüs

‘Get Thee Behind Me Satan’ was een liedje, een niet zo bekend nummer in het songbook van componist Irving Berlin. De song wordt op dit album live gezongen door de fameuze jazzzangeres Ella Fitzgerald.

Afbeelding

Christine McVie met orkest

Tien nummers en drie kwartier lang neemt Christine McVie ons mee langs songs die haar en Fleetwood Mac, de band waarvan ze deel uitmaakt, kenmerken. De nummers komen ook van haar soloalbums

Afbeelding

Vlinders van nu verdrinken niet meer

Hier en daar werd al een tip van de sluier opgelicht, maar nu is het eindelijk een feit: een muzikaal kinderboek van Boudewijn de Groot, Jaco van der Steen en Mark Janssen. Leeftijdsgrenzen worden niet erkend.