Cochren & Co schiet vol passie en energie stilistisch alle kanten uit

Recensie
Zanger Michael Cochren heeft zo’n volle stem met breed bereik en een prettig randje dat hij moeiteloos meerdere genres aankan. Dat hoor je dan ook terug op zijn nieuwe album Running Home. Zijn aanstekelijke, makkelijk meezingbare liedjes hebben veel potentie. Het energieke ritmische titelnummer, waarmee het album opent, roept associaties op met Bruce Springsteen. In ‘By Our Love’ klinkt meer soul en blues door. Het refrein met heerlijke blazers maakt je vrolijk.
Harco Ploegman
vrijdag 26 mei 2023 om 04:20 aangepast 30 mei 2023 15:46
beeld

In ‘The Lows’, met heerlijk gitaarspel, krijg je een soort wonderlijke combinatie te horen van een boyband-liedje, gezongen door een countryzanger. Op het album kom je voortdurend dit soort vermenging van stijlen tegen. ‘Thank God for Sunday Morning’ is een echte countrysong. ‘Be There For You’ klinkt meer bluesy, maar is iets te sloom. In ‘Through The Night’ klinkt een swingend gospelkoortje. ‘Final Say’ is een stevige worshipsong met Josh Baldwin, waarna het album afsluit met het grootse en stevig rockende ‘Future Glory’. 

Running Home is een album dat stilistisch alle kanten uitschiet, maar wel vol passie en energie zit.

+ gevarieerd en energiek

- muzikaal weinig samenhang

Running Home

Cochren & Co.
Gotee Records.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Na tachtig jaar mag de Dutch Swing College Band de gebaande paden verlaten. Dixieland perfectioneert, maar omheint ook

Waarom een succesformule veranderen als het niet hoeft? Toch moet ‘DSCB’ iets. Al dwingen tachtig jaar en drie generaties Dutch Swing College Band respect af.

Afbeelding

In zwartwit zingt Bob Dylan een stuk beter

Je kon er op intekenen en voor enkele tientjes twee etmalen kijken; 18 juli 2021 gaf Bob Dylan een live-concert dat wereldwijd werd gestreamd. Vandaag komt het uit op cd.

Afbeelding

Nieuwe akoestische versies van Matthews Southern Comfort-nummers

Op deze plaat van de Matthews Southern Comfort worden vijftien bekende liedjes in volstrekt nieuwe, vaak rustiger en akoestischer versies uitgevoerd. Grappig genoeg ontbreekt een heruitvoering van ‘Woodstock’.

Afbeelding

Prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is

De twee schijfjes van de Schotse singer-songwriter Dean Owens bevatten achttien prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is.

Afbeelding

Ingehouden woede staat Bruce het mooist. Na het concert in Nederland veertig jaar terug, naar Nebraska

Bruce Springsteen deed twee fenomenale concerten in Amsterdam, komt terug in Landgraaf en kijkt in een nieuw boek terug op de plaat die hij zou uitkiezen als er maar een mocht blijven: Nebraska.

Afbeelding

Franse kathedraalpracht op debuut-cd Maurits Bunt

De debuut-cd van organist Maurits Bunt laat zijn kunnen horen op het orgel van de Cathédrale Notre Dame van Rodez in de Zuid-Franse regio Midi-Pirénées. Daarbij vallen vooral de ronkende tongwerken op.