Gevarieerde licht-alternatieve popsongs van David Dunn

Recensie
Singer-songwriter David Dunn maakt al zo’n tien jaar muziek. Op zijn nieuwe album Boys gaat hij een beetje op de alternatieve toer.
Harco Ploegman
vrijdag 26 mei 2023 om 04:20 aangepast 30 mei 2023 15:51
beeld

Opener ‘Rushing’ biedt een funky geluid en een relaxte beat. De stem van Dunn ligt wel erg dik boven op de mix. Laten we zeggen dat het even wennen is, maar de muziek klinkt zo wel onderscheidend. Wat volgt, is een stroom aan popsongs die stuk voor stuk lekker in het gehoor liggen en waarin Dunn zowel eigen introspectieve teksten laat horen, als een meer worshipachtig geluid. Maar Dunn zingt net zo goed over de druk van sociale media en het feit dat je je er ‘samen alleen’ kunt voelen. 

‘Hymn of an Addict’ is een mooi akoestisch popliedje over hoe zijn geloof in Jezus hem helpt in zijn tekortkomingen. Dunn weerstaat hier de verleiding om in het refrein groots uit te pakken. In ‘Did You Come For Me’ en in ‘Hurt Is’ doet hij dat des te meer..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Na tachtig jaar mag de Dutch Swing College Band de gebaande paden verlaten. Dixieland perfectioneert, maar omheint ook

Waarom een succesformule veranderen als het niet hoeft? Toch moet ‘DSCB’ iets. Al dwingen tachtig jaar en drie generaties Dutch Swing College Band respect af.

Afbeelding

In zwartwit zingt Bob Dylan een stuk beter

Je kon er op intekenen en voor enkele tientjes twee etmalen kijken; 18 juli 2021 gaf Bob Dylan een live-concert dat wereldwijd werd gestreamd. Vandaag komt het uit op cd.

Afbeelding

Nieuwe akoestische versies van Matthews Southern Comfort-nummers

Op deze plaat van de Matthews Southern Comfort worden vijftien bekende liedjes in volstrekt nieuwe, vaak rustiger en akoestischer versies uitgevoerd. Grappig genoeg ontbreekt een heruitvoering van ‘Woodstock’.

Afbeelding

Prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is

De twee schijfjes van de Schotse singer-songwriter Dean Owens bevatten achttien prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is.

Afbeelding

Ingehouden woede staat Bruce het mooist. Na het concert in Nederland veertig jaar terug, naar Nebraska

Bruce Springsteen deed twee fenomenale concerten in Amsterdam, komt terug in Landgraaf en kijkt in een nieuw boek terug op de plaat die hij zou uitkiezen als er maar een mocht blijven: Nebraska.

Afbeelding

Franse kathedraalpracht op debuut-cd Maurits Bunt

De debuut-cd van organist Maurits Bunt laat zijn kunnen horen op het orgel van de Cathédrale Notre Dame van Rodez in de Zuid-Franse regio Midi-Pirénées. Daarbij vallen vooral de ronkende tongwerken op.