Verfijnde dans van emotie en melodie op nieuw album van Lauren Daigle

Recensie
Het kon niet uitblijven. Lauren Daigle mocht na het grote succes van ‘You Say’ tekenen bij het seculiere Atlantic Records en bedong daarbij gelijk dat haar muziek via haar huidige label Centricity de christelijke markt blijft bereiken.
Leon van Steensel
dinsdag 23 mei 2023 om 19:00 aangepast 19:44
Afbeelding
beeld

Deze titelloze plaat blijkt, na de relatief grote pauze van de laatste jaren, nog maar de helft van alle nieuwe muziek. Het najaar heeft nog meer in petto. 

In ieder geval lijdt het geen twijfel dat Daigle en haar liedschrijvers hier bewust een groter publiek aanspreken. Alles schreeuwt veelkleurigheid. Van het artwork tot de muziekstijlen en tekstuele inhoud (het meest expliciet in de geloofswandeltekst van ‘Kaleidoscope Jesus’). De gevoelige pianoliedjes zijn natuurlijk van de partij met ‘Thank God I Do’ als sentimenteel openingssalvo. Een opvallende start voor een album, maar de oude muziekwetten zijn allang herschreven. De single zou je af kunnen doen als effectbejag (‘bedankt dat jij er bent’) met de marketing rondom Valentijn, Moede..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Franse kathedraalpracht op debuut-cd Maurits Bunt

De debuut-cd van organist Maurits Bunt laat zijn kunnen horen op het orgel van de Cathédrale Notre Dame van Rodez in de Zuid-Franse regio Midi-Pirénées. Daarbij vallen vooral de ronkende tongwerken op.

Afbeelding

Liedjes over de kloof tussen zondag en 'door de week'

The Porter’s Gate is een bijzonder en divers collectief muzikanten dat al een jaar of zes onderbelichte thema’s binnen de christelijke wereld muzikaal vertaalt. Nu is er een tweede album over werk.

Afbeelding

Amen is nog geen afscheid voor Paul Simon

Er bestaan kinderversjes waarbij elk refrein wordt uitgebreid met een extra element. Zo is het ook met 'The Lord' op Seven Psalms van Paul Simon. God is niet uitputtend te beschrijven. Zelfs na een 'Amen'. Eigenlijk zijn het zeven 'psalmen voor nu'.

Afbeelding

Cochren & Co schiet vol passie en energie stilistisch alle kanten uit

Cochren & Co schiet op zijn nieuwe album stilistisch alle kanten uit, maar zit wel vol passie en energie. Zanger Michael Cochren heeft zo’n volle stem met een prettig randje dat hij moeiteloos meerdere genres aankan.

Afbeelding

Gevarieerde licht-alternatieve popsongs van David Dunn

Singer-songwriter David Dunn maakt al zo’n tien jaar muziek. Op zijn nieuwe album Boys gaat hij een beetje op de alternatieve toer. Met wisselend resultaat.

Afbeelding

Tina Turner (1939-2023) was als zwarte, zelfbewuste vrouw en artiest een rolmodel

‘River deep, mountain high’. Tina Turner was wat ze zong. Bedrogen en misbruikt, herrezen en onaantastbaar. Ook religieus was de woensdag op 83-jarige leeftijd overleden Tina Turner een prisma van vele opvattingen.