Solide muzikale basis, zang schuurt bij Martin Geertsma

Recensie
Het is niet ongehoord dat een artiest pas op latere leeftijd serieus met muziek aan de slag gaat. De oorspronkelijk Groningse Rotterdammer Martin Geertsma doet het na zijn veertigste met een folk-pop album waarvan de liedjes doen denken aan de kleinkunstige zang van Rob Favier, vermengd met de tekstuele insteken van Wim Bevelander. De muzikale aankleding is daarbij uitstekend verzorgd door een studioband van ervaren sessiemusici.
Leon van Steensel
vrijdag 24 maart 2023 om 03:22 aangepast 27 maart 2023 16:24
beeld

Zo goed verzorgd, dat de wat botte kantjes van het oer-Hollands articuleren af en toe wat schril afsteekt. Toch kabbelt het tekstueel prettig door vanaf de Dylanesque opener ‘Als De Wereld Niet Om Mij Draait’. ‘Voor Alles Is Een Tijd’ is de uitschieter, mede door ‘backing vocals’ en fraai ruimtelijk geluid. 

Geertsma heeft een solide basis; zoveel is wel duidelijk met open, directe en bevragende thema’s en een prima netwerk. De no-nonsenseaanpak in de zang schuurt wel met die gepolijste muziek. Maar ja, dat zal gewoon zijn zoals hij is.

+ hoogstaande band, uitstekend afgewerkte muziek

- iets te platte intonaties en articulatie steken af

Gewoon Zoals Ik Ben

Martin Geertsma.
Eigen beheer

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Na tachtig jaar mag de Dutch Swing College Band de gebaande paden verlaten. Dixieland perfectioneert, maar omheint ook

Waarom een succesformule veranderen als het niet hoeft? Toch moet ‘DSCB’ iets. Al dwingen tachtig jaar en drie generaties Dutch Swing College Band respect af.

Afbeelding

In zwartwit zingt Bob Dylan een stuk beter

Je kon er op intekenen en voor enkele tientjes twee etmalen kijken; 18 juli 2021 gaf Bob Dylan een live-concert dat wereldwijd werd gestreamd. Vandaag komt het uit op cd.

Afbeelding

Nieuwe akoestische versies van Matthews Southern Comfort-nummers

Op deze plaat van de Matthews Southern Comfort worden vijftien bekende liedjes in volstrekt nieuwe, vaak rustiger en akoestischer versies uitgevoerd. Grappig genoeg ontbreekt een heruitvoering van ‘Woodstock’.

Afbeelding

Prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is

De twee schijfjes van de Schotse singer-songwriter Dean Owens bevatten achttien prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is.

Afbeelding

Ingehouden woede staat Bruce het mooist. Na het concert in Nederland veertig jaar terug, naar Nebraska

Bruce Springsteen deed twee fenomenale concerten in Amsterdam, komt terug in Landgraaf en kijkt in een nieuw boek terug op de plaat die hij zou uitkiezen als er maar een mocht blijven: Nebraska.

Afbeelding

Franse kathedraalpracht op debuut-cd Maurits Bunt

De debuut-cd van organist Maurits Bunt laat zijn kunnen horen op het orgel van de Cathédrale Notre Dame van Rodez in de Zuid-Franse regio Midi-Pirénées. Daarbij vallen vooral de ronkende tongwerken op.