In de voetsporen van Lauren Daigle

Recensie
Het was te verwachten. In de nasleep van Lauren Daigles ‘You Say’ en het album Look Up Child leek een stroom zangeressen die in haar voetsporen treden onvermijdelijk.
Leon van Steensel
vrijdag 24 maart 2023 om 03:22
beeld

De cynicus in mij zou Jesus Changed My Life van Katy Nichole daarom benaderen met een dosis scepsis. Daigle heeft immers pas een nieuw contract getekend bij het grote seculiere label Atlantic Records en haar christelijke label Centricity moet voorsorteren op vervanging. 

Maar het duurt anderhalf liedje voor die scepsis verdwenen is en drie luisterbeurten verder staat het als een paal boven water: hier klinkt een groot talent met een gouden keel en een dieper verhaal dan cliché teksten suggereren. Ja, je kunt er niet omheen dat ‘In Jesus Name’, ‘Hold On’ en ‘Please’ geschreven lijken voor Daigle, maar verdraaid als Katy je niet over de streep trekt. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amen is nog geen afscheid voor Paul Simon

Er bestaan kinderversjes waarbij elk refrein wordt uitgebreid met een extra element. Zo is het ook met 'The Lord' op Seven Psalms van Paul Simon. God is niet uitputtend te beschrijven. Zelfs na een 'Amen'. Eigenlijk zijn het zeven 'psalmen voor nu'.

Afbeelding

Zanger Michael Cochren heeft zo'n volle stem met breed bereik en een prettig randje dat hij moeiteloos meerdere genres aankan. Dat hoor je dan ook terug op zijn nieuwe album Running Home. Zijn aanstekelijke, makkelijk meezingbare liedjes hebben veel potentie.

Afbeelding

Singer-songwriter David Dunn maakt al zo'n tien jaar muziek. Op zijn nieuwe album Boys gaat hij een beetje op de alternatieve toer.

Afbeelding

Tina Turner (1939-2023) was als zwarte, zelfbewuste vrouw en artiest een rolmodel

‘River deep, mountain high’. Tina Turner was wat ze zong. Bedrogen en misbruikt, herrezen en onaantastbaar. Ook religieus was de woensdag op 83-jarige leeftijd overleden Tina Turner een prisma van vele opvattingen.

Afbeelding

Verfijnde dans van emotie en melodie op nieuw album van Lauren Daigle

Het kon niet uitblijven. Lauren Daigle mocht na het grote succes van ‘You Say’ tekenen bij het seculiere Atlantic Records. Ze stelt niet teleur. Iedere track heeft een moment waarop de zang indruk maakt.

Afbeelding

The Smashing Pumpkins: veel synthesizer, weinig muzikale damp

Het album Atum van The Smashing Pumpkins – een rockopera in drie delen – is volgens de band het langverwachte vervolg op hun klassieker Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995). Maar liefst 33 nieuwe nummers. Een meesterwerk?