Prima biografie van Stones-drummer Charlie Watts

Recensie
Het is een nadeel van elke ‘geautoriseerde biografie’. In ruil voor medewerking, gesprekken en het openstellen van een netwerk krijgt het onderwerp van een levensbeschrijving inzage vooraf en wellicht ook invloed op de uiteindelijke textuur. Dat proces is vaak een kwestie van onderhandelen en de uitkomst varieert van een slaafse huldiging tot een fris, kritisch relaas.
Herman Veenhof
vrijdag 24 maart 2023 om 02:25 aangepast 31 maart 2023 15:01
beeld

Het verhaal van de legendarische drummer van The Rolling Stones, Charlie Watts, hangt er tussenin. De band, het management en Mick Jagger zelf zijn grotere controlfreaks dan Watts zelf was. De slagwerker was een huismus, die niets moest hebben van drukte en drankzucht, zeker nadat hij een heroïneverslaving overwon. Hij was een man van weinig woorden, maar bezield met een heimelijke passie voor jazz, scherp van geest en vol relativeringsvermogen. Hij deelde het met Bill Wyman, de bassist die uit de Stones stapte. 

Watts stierf op 24 augustus 2021 op tachtigjarige leeftijd. Hij ging niet meer mee tijdens de laatste tournees, maar bleef lid van de band tot zijn dood.

+ inhoudelijk in orde- een beetje fanmailCharlie’s GoodTonight. De geautoriseer..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amen is nog geen afscheid voor Paul Simon

Er bestaan kinderversjes waarbij elk refrein wordt uitgebreid met een extra element. Zo is het ook met 'The Lord' op Seven Psalms van Paul Simon. God is niet uitputtend te beschrijven. Zelfs na een 'Amen'. Eigenlijk zijn het zeven 'psalmen voor nu'.

Afbeelding

Zanger Michael Cochren heeft zo'n volle stem met breed bereik en een prettig randje dat hij moeiteloos meerdere genres aankan. Dat hoor je dan ook terug op zijn nieuwe album Running Home. Zijn aanstekelijke, makkelijk meezingbare liedjes hebben veel potentie.

Afbeelding

Singer-songwriter David Dunn maakt al zo'n tien jaar muziek. Op zijn nieuwe album Boys gaat hij een beetje op de alternatieve toer.

Afbeelding

Tina Turner (1939-2023) was als zwarte, zelfbewuste vrouw en artiest een rolmodel

‘River deep, mountain high’. Tina Turner was wat ze zong. Bedrogen en misbruikt, herrezen en onaantastbaar. Ook religieus was de woensdag op 83-jarige leeftijd overleden Tina Turner een prisma van vele opvattingen.

Afbeelding

Verfijnde dans van emotie en melodie op nieuw album van Lauren Daigle

Het kon niet uitblijven. Lauren Daigle mocht na het grote succes van ‘You Say’ tekenen bij het seculiere Atlantic Records. Ze stelt niet teleur. Iedere track heeft een moment waarop de zang indruk maakt.

Afbeelding

The Smashing Pumpkins: veel synthesizer, weinig muzikale damp

Het album Atum van The Smashing Pumpkins – een rockopera in drie delen – is volgens de band het langverwachte vervolg op hun klassieker Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995). Maar liefst 33 nieuwe nummers. Een meesterwerk?