Bacharach & Costello gaan dieper dan je denkt

Recensie
De in februari overleden Burt Bacharach werd nogal eens vereenzelvigd met oppervlakkige liedjes. Maar de recent verschenen box die hem en Elvis Costello samenbrengt, toont het omgekeerde aan.
Herman Veenhof
vrijdag 17 maart 2023 om 08:13 aangepast 20 maart 2023 16:49
beeld

Geen groter verschil lijkt denkbaar. Burt Bacharach (1928-2023), de altijd jong ogende pianist, componist en arrangeur uit Los Angeles, grijs gecoiffeerd en op gympen; en Elvis Costello, ofwel Declan Patrick MacManus (1954), de workaholic met hoed, stoppelbaard en meestal te zwaar omrande bril. En toch vormden ze 35 jaar een muzikaal duo, in de song-smederij van het leven.

De 4cd-box The Songs Of Bacharach & Costello geeft daarvan het complete beeld, al is de 2cd betaalbaarder. Op dat dubbelalbum staat de plaat die beide heren samen maakten in 1998, ‘Painted From Memory’ en ‘Taken From Life’, composities van Burt en Elvis die worden uitgevoerd door anderen. De box bevat nog twee cd’s met live-opnamen, enkele van die ene week ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.