VKB Band voegt vrouwelijk perspectief toe aan Tom Waits-songs

Recensie
De VKB (Vicki-Kristina-Barcelona) Band herdefinieert het Tom Waits-songbook met liefde en voegt een uniek vrouwelijk perspectief toe aan de muziek. Op hun tweede cd staan elf stukken.
Herman Veenhof
vrijdag 17 maart 2023 om 08:15
beeld

VKB is een geliefde en spraakmakende muziekgroep in New York. Ze transformeert de songs van Tom Waits in een nieuw licht, met behoud van de oorspronkelijke humor en gezongen pathos. Rachelle Garniez, Amanda Homi en Terry Radigan zijn elk doorgewinterde singer-songwriters. Rachelle’s genre-fluïde cabaret, Amanda’s ritmes en Terry’s traditionele americana-roots vormen samen een geluid dat synergetisch groter is dan de som der delen, delen ze mede. Ze herdefiniëren het Tom Waits-songbook met liefde en brengen een uniek vrouwelijk perspectief op de ruwe en ruige puinhopen. Dit is hun tweede cd met songs van Tom Waits, na Pawnshop Radio. Elf stukken staan erop. Daaronder songs als ‘Hang On St. Christopher’, ‘Jockey Full Of Bourbon’, ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.