‘Americana aan de hippie-kant van de country’ klinkt fris

Recensie
Tip Jar is de band van Bart de Win en Arianne Knegt en hun muzikale vrienden van over de hele wereld. Dit is hun zesde album en het klinkt weer fris en hip. Dat laatste woord is geslaagd, want de combinatie van hippietijd en country is juist de thematiek van deze plaat.
Herman Veenhof
donderdag 9 februari 2023 om 21:03
beeld

‘Liedjes over de liefde en het leven. Americana aan de hippie-kant van de country’, zeggen Bart en Arianne zelf. ‘Hoewel de liedjes geïnspireerd zijn door onze muzikale helden uit de jaren zeventig, vertelt dit album ook iets over de wereld van vandaag, bezien vanuit ons bescheiden en persoonlijke perspectief.’ 

Het album werd opgenomen in Austin, Texas (VS) en Eindhoven, met een aantal muzikale gasten uit binnen- en buitenland, zoals de Texaanse Walt Wilkins, Bill Small en Pat Manske, maar ook met de Nederlandse gitaristen Harry Hendriks, BJ Baartmans en Joost van Es. Bart de Win was toetsenist van Gerard van Maasakkers, Birds of Chicago en speelt ook in Matthews Southern Comfort (rond de Engelse artiest Iain Matthews). Samen met Arianne..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.