Verzamelalbum Paul Weller origineel, uitgebreid en over de top

Recensie
Het verzamelalbum Will Of The People van Paul Weller is zijn tweede compilatiealbum met louter B-kanten van singles, remixen en andere ‘rarities’, zeldzaamheden. De 3 cd’s of lp’s, samengesteld door Weller zelf, bevatten 31 tracks uit de periode 2001-2021 die niet op de reguliere albums terug te vinden zijn.
Herman Veenhof
vrijdag 3 februari 2023 om 03:20 aangepast 13:27
beeld

Paul Weller heeft al een lange loopbaan achter de rug en die leidde tot een stoet albums. Hij maakte zes platen met The Jam in de jaren tachtig, vijf met The Style Council in de jaren negentig en daarna nog eens zestien albums solo. Deze box is best aardig, maar misschien hadden alle snippers en rafels moeten worden gecomprimeerd tot een of twee schijfjes; sommige muzikale nabehandelingen zijn wel wat over de top, zoals ‘Super Lekker Stoned’, in de ‘Richard Fearless Remix’. 

Maar toch, de Britse baas blijft een vat vol originele, kritische en geestige muzikale uitvallen. De manier van samenstellen doet denken aan zijn eerste box met snuisterijen die de eerdere albums niet haalden, Fly On The Wall. Ook nu weer gaat het materiaal van het Beatl..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De status van het concert dat Edward Elgar (1857-1934) in 1919 schreef, leidt tot enige verwarring. Op de cover van het album van Timothy Ridout, Martyn Brabbins en het BBC Symphony Orchestra staat het vermeld als 'Viola Concerto', terwijl het in het boekje 'Cello Concerto' wor..

Afbeelding

Het is niet ongehoord dat een artiest pas op latere leeftijd serieus met muziek aan de slag gaat. De oorspronkelijk Groningse Rotterdammer Geertsma doet het na zijn veertigste met een folk-pop album waarvan de liedjes doen denken aan de kleinkunstige zang van Rob Favier, vermen..

Afbeelding

In de voetsporen van Lauren Daigle

Het was te verwachten. In de nasleep van Lauren Daigles 'You Say' en het album Look Up Child leek een stroom zangeressen die in haar voetsporen treden onvermijdelijk.

Afbeelding

Prima biograffie van Stones-drummer Charlie Watts

Het verhaal van de legendarische drummer van The Rolling Stones, Charlie Watts, is nu opgetekend in een biografie. De slagwerker was een huismus, die niets moest hebben van drukte en drankzucht.

Afbeelding

Tegen windmolens kun je niet vechten

Poetin en populisme, neoliberalen en nieuwe armen, windmolens en wielrennen; weinig onderwerpen blijven onbehandeld op Schandalig, het eerste gezamenlijke album van tekstschrijver De Jonge Boschfazant en componist Meindert Talma.

Afbeelding

Marvin Gaye live wat gejaagd en oppervlakkig

Het album Greatest Hits Live in ‘76 van Marvin Gaye bevat een concert dat werd opgenomen in de Amsterdamse Jaap Edenhal en verscheen voor het eerst in 1999 op dvd. Nu is het ook uit op cd en vinyl.