Verzamelalbum Paul Weller origineel, uitgebreid en over de top

Recensie
Het verzamelalbum Will Of The People van Paul Weller is zijn tweede compilatiealbum met louter B-kanten van singles, remixen en andere ‘rarities’, zeldzaamheden. De 3 cd’s of lp’s, samengesteld door Weller zelf, bevatten 31 tracks uit de periode 2001-2021 die niet op de reguliere albums terug te vinden zijn.
Herman Veenhof
vrijdag 3 februari 2023 om 03:20 aangepast 13:27
beeld

Paul Weller heeft al een lange loopbaan achter de rug en die leidde tot een stoet albums. Hij maakte zes platen met The Jam in de jaren tachtig, vijf met The Style Council in de jaren negentig en daarna nog eens zestien albums solo. Deze box is best aardig, maar misschien hadden alle snippers en rafels moeten worden gecomprimeerd tot een of twee schijfjes; sommige muzikale nabehandelingen zijn wel wat over de top, zoals ‘Super Lekker Stoned’, in de ‘Richard Fearless Remix’. 

Maar toch, de Britse baas blijft een vat vol originele, kritische en geestige muzikale uitvallen. De manier van samenstellen doet denken aan zijn eerste box met snuisterijen die de eerdere albums niet haalden, Fly On The Wall. Ook nu weer gaat het materiaal van het Beatl..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Na tachtig jaar mag de Dutch Swing College Band de gebaande paden verlaten. Dixieland perfectioneert, maar omheint ook

Waarom een succesformule veranderen als het niet hoeft? Toch moet ‘DSCB’ iets. Al dwingen tachtig jaar en drie generaties Dutch Swing College Band respect af.

Afbeelding

In zwartwit zingt Bob Dylan een stuk beter

Je kon er op intekenen en voor enkele tientjes twee etmalen kijken; 18 juli 2021 gaf Bob Dylan een live-concert dat wereldwijd werd gestreamd. Vandaag komt het uit op cd.

Afbeelding

Nieuwe akoestische versies van Matthews Southern Comfort-nummers

Op deze plaat van de Matthews Southern Comfort worden vijftien bekende liedjes in volstrekt nieuwe, vaak rustiger en akoestischer versies uitgevoerd. Grappig genoeg ontbreekt een heruitvoering van ‘Woodstock’.

Afbeelding

Prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is

De twee schijfjes van de Schotse singer-songwriter Dean Owens bevatten achttien prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is.

Afbeelding

Ingehouden woede staat Bruce het mooist. Na het concert in Nederland veertig jaar terug, naar Nebraska

Bruce Springsteen deed twee fenomenale concerten in Amsterdam, komt terug in Landgraaf en kijkt in een nieuw boek terug op de plaat die hij zou uitkiezen als er maar een mocht blijven: Nebraska.

Afbeelding

Franse kathedraalpracht op debuut-cd Maurits Bunt

De debuut-cd van organist Maurits Bunt laat zijn kunnen horen op het orgel van de Cathédrale Notre Dame van Rodez in de Zuid-Franse regio Midi-Pirénées. Daarbij vallen vooral de ronkende tongwerken op.