Met Lecraes kerkpijn de dansvloer op

Recensie
De Amerikaanse rapper Lecrae, artiestennaam van de 43-jarige Lecrae Devaughn Moore, staat aan de top van de christelijke hiphop-scene. Op zware beats mixed hij zijn scherpgerande teksten over een leven als Afro-Amerikaans christen, een leven dat na de zinloze dood van zwarte landgenoten als George Floyd en Breonna Taylor voor Lecrae nooit meer hetzelfde zal zijn. Beiden kwamen zonder aanwijsbare reden om door excessief politiegeweld.
Gerard ter Horst
vrijdag 27 januari 2023 om 03:21 aangepast 14:22
beeld

Lecraes jongste productie Church Clothes 4 is officieel geen album maar een ‘mixtape’. Dat betekent dat het om een bij elkaar gezochte verzameling tracks en teksten gaat die nooit een officieel album haalden. Toch kennen deze ‘mixtapes’ bij Lecrae een eigen rode lijn: Church Clothes 4 is het vierde en laatste over zijn moeizame maar onlosmakelijke verhouding tot de kerk.

De eerste twee ‘mixtapes’ verschenen in 2013, het derde verscheen in 2016 en greep terug op vroegere tijden. Hierna kwam Lecraes pijn over discriminatie en racisme en zijn inzet voor Black Lives Matter als een vulkaan omhoog – dat stempelt dit laatste deel.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.