Eerlijke en gevarieerde nedergospel

Recensie
Zangeres Marjolein Keijzer debuteerde in 2018 verdienstelijk met het positief ontvangen album Dichtbij. Wat volgde, waren naast twee eenzame coronajaren ook een burn-out en worstelingen in de privésfeer. Maar dat weerhield Keijzer er niet van om liedjes te blijven schrijven. En met succes. Als je het album luistert, valt meteen de gevarieerdheid en ongecompliceerd mooie zang van Keijzer op.
Harco Ploegman
vrijdag 20 januari 2023 om 03:23 aangepast 21 januari 2023 14:22
beeld

Opener ‘Hier en nu’ is een lekker energiek en funky nummer, direct gevolgd door een prachtige ballad, ‘Schuilplaats’, waarin haar stem mooi en kwetsbaar uitkomt. 

‘Hoe mooi’ is dan weer een prettig in het gehoor liggende popsong met een pittig ritme, over de schoonheid van de schepping. 

‘Woorden van vroeger’ is een pakkende, intieme song. Zoals de titel doet vermoeden, is het een oud bekend lied gegoten in een nieuw lied. De oude woorden van ‘Als een hert’ vormen het hart van dit nummer.

‘Blijdschap’ doet de titel van het nummer eer aan, met een vrolijk ritme en fijne melodie waarop de bijbelse boodschap ‘laat uw blijdschap leidend zijn’ het terugkerende refrein is, ook al zijn de omstandigheden er niet altijd naar. Echt een nummer dat lan..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Muziek bewerkt voor pianotrio alsof ze zo uit de pen van Schubert zijn gevloeid

‘Wat als Schubert zijn liederen had gecomponeerd voor zang en pianotrio?’ Die vraag hield pianist Bas Verheijen bezig. Het bracht hem ertoe een aantal liederen te bewerken voor bariton en het Atlantic Trio.

Afbeelding

Met Lecraes kerkpijn de dansvloer op

De Amerikaanse rapper Lecrae, artiestennaam van de 43-jarige Lecrae Devaughn Moore, staat aan de top van de christelijke hiphop-scene. Hij maakt van een kerkvloer vol pijn alsnog een dansvloer.

Afbeelding

Mooi eerbetoon aan componist Valentyn Silvestrov (1937)

Violist Daniel Rowland en pianist Borys Fedorov brengen een eerbetoon aan componist Valentyn Silvestrov (1937). De kleinste nuances, de geringste wendingen en de subtielste accenten laten ze tot hun recht komen.

Afbeelding

Niek Baar is geobsedeerd door een viool

Van de Efteling naar het concertpodium, met meeslepende muziek. Dat deed violist Niek Baar. Hij geeft met Obsession een visitekaartje af dat je nog lang heugt.

Afbeelding

Deze christelijke rockband trekt gelouterd de huiskamers in. Ze zijn tot rust gekomen

Bijna negen jaar zijn er verstreken sinds Nobuts het album Mwana uitbracht. Er gebeurde veel, in de wereld en binnen de band, die platform werd. Nu zijn er kleinschalige optredens en twee albums online: Goed Gerucht en Pleisters.

Afbeelding

Singer-songwriter SZA voert de albumlijsten aan, maar waar komt haar droeve eerlijkheid vandaan?

Internationaal voert ze de albumlijsten aan en dat valt te begrijpen: singer-songwriter SZA scoort met haar tweede studioalbum SOS een voltreffer. Columnist Gerard ter Horst is enthousiast over haar muziek, maar niet over de teksten.