De Bijbel gaat open bij Bob Dylan

Achtergrond
In een soort plakboek langs 66 songs presenteert Bob Dylan zijn levensvisie. De Bijbel ligt ook op tafel.
Herman Veenhof
donderdag 24 november 2022 om 20:30 aangepast 25 november 2022 08:38
Op 3 juli 2010 had Bob Dylan het naar zijn zin bij het Britse festival Hop Farm. De laatste tien jaar zijn foto's en nu ook mobieltjes taboe.
Op 3 juli 2010 had Bob Dylan het naar zijn zin bij het Britse festival Hop Farm. De laatste tien jaar zijn foto's en nu ook mobieltjes taboe. beeld agreement

81 is hij nu en misschien wordt het tijd om met optreden te stoppen. Hij mag dan de laatste jaren wel goed bij stem zijn (hij zingt in plaats van te hinniken of te snauwen), ook de laatste bezoekjes aan Nederland, in oktober in AFAS Live, waren de 155 euro entree niet echt waard. 

De donkerbruin geverfde krullenbol kwam maar net boven de piano uit, slechts één keer wandelde hij stram en broos naar het midden van het podium, de mondharp werd alleen in het slotnummer gehanteerd en de negen kwartier met zeventien songs speelden zich af in gedimd licht. Geen foto’s en filmpjes. Mobieltjes moesten worden ingeleverd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers van en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond vaker dan wie dan ook op het podium van de majestueuze zaal aan de Amstel, maar liefst 561 keer.

Afbeelding

Na het maken van een Beethoven-album hebben de Russische pianist Alexander Melnikov en de Franse cellist Jean-Guihen Queyras zich gestort op twee cellosonates van Chopin en Rachmaninov.

Afbeelding

Een jaar geleden maakte Loek van den Berg samen met pianist Daniël van der Duim het album Duologue. Het onlangs verschenen Wayfarer is het debuut van de Rotterdamse saxofonist als bandleider, componist en arrangeur.

Afbeelding

Origineel en beklemmend muziektheater

Het Haagse ensemble Kluster5 heeft een bijzondere samenstelling. Met gitaar, viool, percussie, saxofoon en piano kan het muziek in verschillende genres uitvoeren. Dat gebeurt veelal in werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn.

Afbeelding

Stelling doet unieke Steinmeyer eer aan

Heel wat kerken en organisten zouden hun orgel graag het predikaat uniek meegeven. De hervormde Adventskerk in Alphen aan den Rijn en vaste organist Simon Stelling kunnen dat met recht zeggen van hun Steinmeyer-orgel.

Afbeelding

Het leven George Michael was een Griekse tragedie van formaat

2016 was het grote sterfjaar in de popmuziek. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Over die laatste is nu een biografie verschenen. Die helpt om zijn muziek te herwaarderen en het gedoe in zijn leven achter ons te laten.