Indrukwekkend pianospel van Tom Odell, maar iets minder toegankelijk

Recensie
Een meer dan openhartige plaat, dat is de conclusie die we kunnen trekken na het beluisteren van Best Day of My Life van de nog altijd pas 31-jarige Tom Odell. Wie kent hem niet van de hit ‘Another Love’ uit 2012? Dat nummer is overigens bezig aan een opmerkelijke opmars, maar daarover zo meer.
Harm Bosma
woensdag 16 november 2022 om 14:34
beeld

Dit vijfde album is minimalistisch, het is Odells zwoele stem met niet al te veel opsmuk. Mooi, maar toch ook wel een tikkeltje somber. Zo gaat het over zijn depressie in ‘Sad Anymore’. Odell speelt met zijn emoties op dit album, hij geeft een aantal nummers bijzondere titels mee, zoals ‘Flying :)’ (met een lachend gezichtje). Al met al is dit album goed, maar het is iets minder toegankelijk dan al het voorgaande werk. Zijn pianospel is wel indrukwekkend. Odell blijft een groot muzikant. 

O ja, ‘Another Love’! Dat nummer kent een heropleving, dankzij TikTok. Het lied wordt door veel Oekraïners bij video’s van de oorlog gedeeld op TikTok en is een symbool van hoop geworden. De single staat opnieuw in de hitlijsten en zal vermoedelijk ook i..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers van en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond vaker dan wie dan ook op het podium van de majestueuze zaal aan de Amstel, maar liefst 561 keer.

Afbeelding

Na het maken van een Beethoven-album hebben de Russische pianist Alexander Melnikov en de Franse cellist Jean-Guihen Queyras zich gestort op twee cellosonates van Chopin en Rachmaninov.

Afbeelding

Een jaar geleden maakte Loek van den Berg samen met pianist Daniël van der Duim het album Duologue. Het onlangs verschenen Wayfarer is het debuut van de Rotterdamse saxofonist als bandleider, componist en arrangeur.

Afbeelding

Origineel en beklemmend muziektheater

Het Haagse ensemble Kluster5 heeft een bijzondere samenstelling. Met gitaar, viool, percussie, saxofoon en piano kan het muziek in verschillende genres uitvoeren. Dat gebeurt veelal in werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn.

Afbeelding

Stelling doet unieke Steinmeyer eer aan

Heel wat kerken en organisten zouden hun orgel graag het predikaat uniek meegeven. De hervormde Adventskerk in Alphen aan den Rijn en vaste organist Simon Stelling kunnen dat met recht zeggen van hun Steinmeyer-orgel.

Afbeelding

Het leven George Michael was een Griekse tragedie van formaat

2016 was het grote sterfjaar in de popmuziek. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Over die laatste is nu een biografie verschenen. Die helpt om zijn muziek te herwaarderen en het gedoe in zijn leven achter ons te laten.