The Innocence Mission komt met demo’s en liveopnames. ‘Opgepoetste parel, fijnbesnaarde folk’

Recensie
Op Google Maps is het niet te vinden, het Geranium Lake waarover het Amerikaanse folktrio The Innocence Mission zingt en dat zelfs de titel is geworden van een album vol oudere demo’s en live-opnames.
Gerard ter Horst
woensdag 16 november 2022 om 14:29 aangepast 18 november 2022 13:21
beeld

Oudere demo’s waarvan de zang opnieuw is ingezongen, teruggaand op songs die in een gepolijstere versie zijn terug te vinden op het in 1995 verschenen Glow. Dat was het derde studioalbum van toen nog vier katholieke muzikanten uit Lancaster, Pennsylvania.

De eerste albums kenmerkten zich door dromerige popmuziek met een flinke scheut ‘jaren tachtig’ en de buitengewone zang van Karen Peris, zij doet denken aan grootheden als Joni Mitchell en Kate Bush. Het waren albums die niet onopgemerkt bleven, ze haalden de hitlijsten en inspireerden artiesten in en buiten de VS.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers van en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond vaker dan wie dan ook op het podium van de majestueuze zaal aan de Amstel, maar liefst 561 keer.

Afbeelding

Na het maken van een Beethoven-album hebben de Russische pianist Alexander Melnikov en de Franse cellist Jean-Guihen Queyras zich gestort op twee cellosonates van Chopin en Rachmaninov.

Afbeelding

Een jaar geleden maakte Loek van den Berg samen met pianist Daniël van der Duim het album Duologue. Het onlangs verschenen Wayfarer is het debuut van de Rotterdamse saxofonist als bandleider, componist en arrangeur.

Afbeelding

Origineel en beklemmend muziektheater

Het Haagse ensemble Kluster5 heeft een bijzondere samenstelling. Met gitaar, viool, percussie, saxofoon en piano kan het muziek in verschillende genres uitvoeren. Dat gebeurt veelal in werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn.

Afbeelding

Stelling doet unieke Steinmeyer eer aan

Heel wat kerken en organisten zouden hun orgel graag het predikaat uniek meegeven. De hervormde Adventskerk in Alphen aan den Rijn en vaste organist Simon Stelling kunnen dat met recht zeggen van hun Steinmeyer-orgel.

Afbeelding

Het leven George Michael was een Griekse tragedie van formaat

2016 was het grote sterfjaar in de popmuziek. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Over die laatste is nu een biografie verschenen. Die helpt om zijn muziek te herwaarderen en het gedoe in zijn leven achter ons te laten.