Bruce heeft soul, maar houdt het ingetogen

Recensie
Dat Bruce Springsteen soul heeft, weten we al 48 jaar. Maar bij het uitvoeren van klassiekers in die muziekstijl houdt hij het net te netjes, ook al doet zijn best zich de songs eigen te maken.
Herman Veenhof
woensdag 16 november 2022 om 14:29
beeld

Only The Strong Survive is het 21ste studio album van Bruce Springsteen en bevat covers van R&B en soul-nummers zoals ‘Night Shift’ (The Commodores) en ‘I Wish It Would Rain’ (The Temptations). Vijftien stuks passeren de revue en er zit geen enkel slecht stuk bij. Ook muzikaal is het allemaal dik in orde, met mooi gitaarwerk, fijne piano’s en puik blazerswerk. 

De nummers die worden gespeeld, zijn gelukkig niet allemaal wereldhits geweest en Springsteen doet zijn best zich de songs eigen te maken. Dat doet hij door een lachje hier en daar, een tussenzin waarin hij grinnikend zijn eigen jeugdervaringen met meisjes op school en de dansvloer beschrijft. Springsteen lukt het ook een goede combinatie te maken met zijn eigen muziekstijl, ro..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers van en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond vaker dan wie dan ook op het podium van de majestueuze zaal aan de Amstel, maar liefst 561 keer.

Afbeelding

Na het maken van een Beethoven-album hebben de Russische pianist Alexander Melnikov en de Franse cellist Jean-Guihen Queyras zich gestort op twee cellosonates van Chopin en Rachmaninov.

Afbeelding

Een jaar geleden maakte Loek van den Berg samen met pianist Daniël van der Duim het album Duologue. Het onlangs verschenen Wayfarer is het debuut van de Rotterdamse saxofonist als bandleider, componist en arrangeur.

Afbeelding

Origineel en beklemmend muziektheater

Het Haagse ensemble Kluster5 heeft een bijzondere samenstelling. Met gitaar, viool, percussie, saxofoon en piano kan het muziek in verschillende genres uitvoeren. Dat gebeurt veelal in werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn.

Afbeelding

Stelling doet unieke Steinmeyer eer aan

Heel wat kerken en organisten zouden hun orgel graag het predikaat uniek meegeven. De hervormde Adventskerk in Alphen aan den Rijn en vaste organist Simon Stelling kunnen dat met recht zeggen van hun Steinmeyer-orgel.

Afbeelding

Het leven George Michael was een Griekse tragedie van formaat

2016 was het grote sterfjaar in de popmuziek. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Over die laatste is nu een biografie verschenen. Die helpt om zijn muziek te herwaarderen en het gedoe in zijn leven achter ons te laten.