Christine McVie met orkest

Recensie
Tien nummers en drie kwartier lang neemt Christine McVie ons mee langs songs die haar en Fleetwood Mac, de band waarvan ze deel uitmaakt, kenmerken. De nummers komen ook van haar soloalbums, zoals In The Meantime (2004) en Christine McVie (1984). Twee songs zijn nieuw, ‘Slowdown’ was bedoeld voor een film over wielrennen. Mooi is de titelsong, nu niet alleen met piano, maar met orkest. Je zou bijna vergeten dat Christine Anne Perfect op 12 juli 2023 tachtig jaar wordt.
Herman Veenhof
vrijdag 30 september 2022 om 04:22 aangepast 3 oktober 2022 13:21
beeld

Haar afkomst is intrigerend Brits. Ze komt uit Bouth, een klein dorpje in het Lake District. Haar vader was een professor en violist en haar moeder Beatrice was een paragnost en natuurgenezeres. Haar grootvader bespeelde het orgel in Westminster Abbey. Piano en gitaar werden haar instrumenten. Ze begon als zangeres bij de band Chicken Chack, in 1968 bekend met een waanzinnig interessante uitvoering van de klassieker ‘I’d Rather Go Blind’. Ze trouwde met John McVie. Gezamenlijk kwamen ze terecht in Fleetwood Mac, met dat andere echtpaar, Mick Fleetwood en Stevie Nicks. Christine McVie stapte uit in 1990, leefde teruggetrokken, maar deed vanaf 2014 opeens weer mee na het opruimen van psychisch leed en vliegangst. Zo krijg je een flashback ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Titus Tielens. Shades of Life

Er is muziek die als het ware filmbeelden opwekt bij de luisteraar. In Vivaldi’s Vier Jaargetijden hoor je de kou van de winter of de hitte van de zomer. Zo ook bij dit nieuwe album, Shades of Life.

Afbeelding

Wonderschone lofprijzing en smeekbeden

Het vierde studioalbum Esther van het New Yorkse, presbyteriaanse kerkplantersduo Thomas Vito en Monique Aiuto, die samen The Welcome Wagon vormen, kent een aanloop van maar liefst vijf jaar.

Afbeelding

Opgefrist debuut herhaalt sterke punten

Het was een gouden formule voor Caedmon’s Call in 1997. Met een enthousiaste achterban, geworven op campussen, werd de stap naar het grote publiek gezet. Dat bleek ook wel in voor het recept, onder andere dankzij de hoogtijdagen van MTV Unplugged.

Afbeelding

De Bijbel gaat open bij Bob Dylan

Bob Dylan als uitvoerend artiest heeft een houdbaarheidsdatum. Maar als scheppend kunstenaar en schrijver is de man bepaald niet toe aan het rusthuis. In een soort plakboek langs 66 songs presenteert Bob Dylan zijn levensvisie. De Bijbel ligt ook op tafel.

Afbeelding

Dirigent Reinbert de Leeuw was niet doctrinair. Hij dirigeerde muziek van heel verschillende componisten

Als overzichtswerk van de klassieke muziek uit de twintigste eeuw maakt Over de grens weinig indruk. De waarde van het boek ligt in de persoonlijke relatie die Reinbert de Leeuw had met componisten.

Afbeelding

Het orgelspel van Willeke Smits staat

Willeke Smits voelt zich uitstekend thuis op het stoere Hollandse orgel van de Hooglandse Kerk in Leiden. De gekozen tempi zijn aangenaam. De registraties zijn steeds heel passend.