Christine McVie met orkest

Recensie
Tien nummers en drie kwartier lang neemt Christine McVie ons mee langs songs die haar en Fleetwood Mac, de band waarvan ze deel uitmaakt, kenmerken. De nummers komen ook van haar soloalbums, zoals In The Meantime (2004) en Christine McVie (1984). Twee songs zijn nieuw, ‘Slowdown’ was bedoeld voor een film over wielrennen. Mooi is de titelsong, nu niet alleen met piano, maar met orkest. Je zou bijna vergeten dat Christine Anne Perfect op 12 juli 2023 tachtig jaar wordt.
Herman Veenhof
vrijdag 30 september 2022 om 04:22 aangepast 13:21
beeld

Haar afkomst is intrigerend Brits. Ze komt uit Bouth, een klein dorpje in het Lake District. Haar vader was een professor en violist en haar moeder Beatrice was een paragnost en natuurgenezeres. Haar grootvader bespeelde het orgel in Westminster Abbey. Piano en gitaar werden haar instrumenten. Ze begon als zangeres bij de band Chicken Chack, in 1968 bekend met een waanzinnig interessante uitvoering van de klassieker ‘I’d Rather Go Blind’. Ze trouwde met John McVie. Gezamenlijk kwamen ze terecht in Fleetwood Mac, met dat andere echtpaar, Mick Fleetwood en Stevie Nicks. Christine McVie stapte uit in 1990, leefde teruggetrokken, maar deed vanaf 2014 opeens weer mee na het opruimen van psychisch leed en vliegangst. Zo krijg je een flashback ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De geboorte van de moderne jazz

Blue Train, dat John Coltrane opnam in 1957, staat hoog in de ‘beste-jazzplaat-ooit’-lijstjes. Nu is de plaat, opgepoetst en uitgebreid, opnieuw uitgebracht. Het is betoverend om de geboorte van de moderne jazz te horen.

Afbeelding

Moby probeert de tijd te vangen op nieuw ambient album

Grootse muziekprojecten met veel sfeer en associatie kun je moeiteloos overlaten aan de Amerikaan Moby. Nu is er Ambient 23. Het album is een kwestie van ondergaan.

Afbeelding

Eindelijk is de 'nieuwe' Wilco fysiek beschikbaar

Het album Cruel Country van de band Wilco is een dubbelalbum met maar liefst 21 (!) songs, goed voor een luisterrit van vijf kwartier. Een album met een bijna ingetogen sfeer.

Afbeelding

Sam Ryder: 'gewoon' weer een popster erbij

Hoe succesvol kun je zijn als popartiest? Het debuutalbum There's Nothing but Space, Man! van de Britse zanger Sam Ryder kwam eind vorig jaar uit en verschijnt nu al in een 'Super UItra Deluxe'-versie.

Afbeelding

Bob Dylan zong altijd al over sterfelijkheid

Een afscheidsalbum, dachten de media toen Bob Dylan in september 1997 het album Time Out of Mind uitbracht. Hij was maar net aan de dood ontsnapt en tekst en muziek waren donker van timbre. Een kwarteeuw later reconstrueert een cd-box het proces, dat meer overleven en hoop ademt.

Afbeelding

Verzamelalbum Paul Weller origineel, uitgebreid en over de top

De Brit Paul Weller blijft een vat vol originele, kritische en geestige muzikale uitvallen. Het verzamelalbum Will Of The People is zijn tweede compilatiealbum. Soms wat over de top.