We The Kingdom: ongecompliceerd en verfrissend gevarieerd

Recensie
Echte rock-’n-roll - fris, energiek en niet te glad geproduceerd - is een genot om naar te luisteren, maar is wel steeds dunner gezaaid. Zeker binnen de gospelmuziek, waarbij de nadruk zo vaak ligt op ‘veilig voor de hele familie’, is het een verademing als een band door zo’n mal heen weet te glippen en erin slaagt met een ongepolijst, spontaan en energiek geluid een groot publiek te bereiken. Dat is precies wat de familieformatie (o ironie) We The Kingdom lukte met hun debuutalbum Holy Water uit 2020.
Harco Ploegman
vrijdag 30 september 2022 om 12:01
beeld

Nu is de formatie rond de muzikale familie Cash terug met een titelloos tweede album. Met hun onversneden ‘southern rock’ en talent voor songwriting weet de band aanstekelijke muziek te maken, die het gevoel geeft van een liveoptreden. 

Het album trapt af met het nummer ‘Left It In The Water’, dat een intro heeft dat doet denken aan The Who en een dampende bluesy rocksound dat zo van The Rolling Stones zou kunnen zijn. Afgemaakt met een aanstekelijk meezing-gospelachtig refrein dat zich direct in je hoofd nestelt. 

In ‘Mine’ gaat het tempo iets omlaag, maar het nummer klinkt heerlijk groovy met een hammondorgel als basis. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers van en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond vaker dan wie dan ook op het podium van de majestueuze zaal aan de Amstel, maar liefst 561 keer.

Afbeelding

Na het maken van een Beethoven-album hebben de Russische pianist Alexander Melnikov en de Franse cellist Jean-Guihen Queyras zich gestort op twee cellosonates van Chopin en Rachmaninov.

Afbeelding

Een jaar geleden maakte Loek van den Berg samen met pianist Daniël van der Duim het album Duologue. Het onlangs verschenen Wayfarer is het debuut van de Rotterdamse saxofonist als bandleider, componist en arrangeur.

Afbeelding

Origineel en beklemmend muziektheater

Het Haagse ensemble Kluster5 heeft een bijzondere samenstelling. Met gitaar, viool, percussie, saxofoon en piano kan het muziek in verschillende genres uitvoeren. Dat gebeurt veelal in werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn.

Afbeelding

Stelling doet unieke Steinmeyer eer aan

Heel wat kerken en organisten zouden hun orgel graag het predikaat uniek meegeven. De hervormde Adventskerk in Alphen aan den Rijn en vaste organist Simon Stelling kunnen dat met recht zeggen van hun Steinmeyer-orgel.

Afbeelding

Het leven George Michael was een Griekse tragedie van formaat

2016 was het grote sterfjaar in de popmuziek. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Over die laatste is nu een biografie verschenen. Die helpt om zijn muziek te herwaarderen en het gedoe in zijn leven achter ons te laten.