Vlinders van nu verdrinken niet meer

Recensie
Hier en daar werd al een tip van de sluier opgelicht, maar nu is het eindelijk een feit: een muzikaal kinderboek van Boudewijn de Groot, Jaco van der Steen en Mark Janssen. Leeftijdsgrenzen worden niet erkend.
Herman Veenhof
vrijdag 30 september 2022 om 04:20
beeld

Het op groot formaat uitgegeven boek is een plaatje. De tekeningen van Mark Janssen doseren precies het goede midden tussen nostalgie, heden en kleine ongerijmdheden die uitnodigen tot een tweede blik.

De cd die er bij de eerste drieduizend exemplaren bij zat, is inmiddels uitverkocht. Maar via een QR-code kun je bij de playlist op Spotify. Muziek en tekst horen bij elkaar, want in feite staan in Soms als ik een vlinder zie de twaalf liedteksten die Boudewijn de Groot schreef. De teksten, heel wijs en ontzettend grappig, zijn natuurlijk niet alleen voor kinderen. Ze kijken soms met pretoogjes terug naar een verleden dat grijzer was dan de coiffure van de 78-jarige, bevrijde zanger nu. Alleen de titel al herinnert aan ‘Verdronken ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers van en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond vaker dan wie dan ook op het podium van de majestueuze zaal aan de Amstel, maar liefst 561 keer.

Afbeelding

Na het maken van een Beethoven-album hebben de Russische pianist Alexander Melnikov en de Franse cellist Jean-Guihen Queyras zich gestort op twee cellosonates van Chopin en Rachmaninov.

Afbeelding

Een jaar geleden maakte Loek van den Berg samen met pianist Daniël van der Duim het album Duologue. Het onlangs verschenen Wayfarer is het debuut van de Rotterdamse saxofonist als bandleider, componist en arrangeur.

Afbeelding

Origineel en beklemmend muziektheater

Het Haagse ensemble Kluster5 heeft een bijzondere samenstelling. Met gitaar, viool, percussie, saxofoon en piano kan het muziek in verschillende genres uitvoeren. Dat gebeurt veelal in werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn.

Afbeelding

Stelling doet unieke Steinmeyer eer aan

Heel wat kerken en organisten zouden hun orgel graag het predikaat uniek meegeven. De hervormde Adventskerk in Alphen aan den Rijn en vaste organist Simon Stelling kunnen dat met recht zeggen van hun Steinmeyer-orgel.

Afbeelding

Het leven George Michael was een Griekse tragedie van formaat

2016 was het grote sterfjaar in de popmuziek. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Over die laatste is nu een biografie verschenen. Die helpt om zijn muziek te herwaarderen en het gedoe in zijn leven achter ons te laten.