De liedjes van Jack Johnson kabbelen heerlijk voort

Recensie
Jack Johnson, de man van Hawaï (Oahu), is terug met nieuw werk. Het album Meet The Moonlight is gemaakt volgens zijn bekende recept: luchtige, relaxte en positieve luisterliedjes, doordrenkt van folk en softe rock.
Harm Bosma
dinsdag 16 augustus 2022 om 09:22
2018-07-14 18:03:00 epa06889072 US singer Jack Johnson performs during the Mad Cool Festival, in Madrid, Spain, 14 July 2018. EPA/Victor Lerena
2018-07-14 18:03:00 epa06889072 US singer Jack Johnson performs during the Mad Cool Festival, in Madrid, Spain, 14 July 2018. EPA/Victor Lerena beeld Epa/victor Lerena

Johnson is niet een man van stoere teksten, dure kleding of dure tournees. Nee, gehuld in een simpel t-shirt neemt hij de meeste van zijn clips op in de flora en fauna van Hawaï. 

En dat trekt: Johnson heeft in de loop der jaren een enorm trouwe schare met fans opgebouwd (meer dan tien miljoen luisteraars per maand op Spotify) en weet die vast te houden. Hij doet wat hij doet en dat vind hij prima. De tien liedjes kabbelen heerlijk voort, doordrenkt van zorgeloosheid, hoewel hij soms mijmert over hoopvol of hopeloos zijn. Zijn teksten zijn telkens weer bemoedigend en ontspannend. En dat is knap. De akoestische muziek van Johnson met hier en daar percussie zijn als balsem voor je ziel. Zijn werk blijft door de jaren heen uitnodigend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

We The Kingdom: ongecompliceerd en verfrissend gevarieerd

Echte rock-’n-roll - fris, energiek en niet te glad geproduceerd - is een genot om naar te luisteren, maar is wel steeds dunner gezaaid. Zeker binnen de gospelmuziek, waarbij de nadruk zo vaak ligt op ‘veilig voor de hele familie’, is het een verademing als een band door zo’n m..

Afbeelding

Het nieuwe studioalbum van soulzanger John Legend – zijn negende alweer - is een dubbelaar met 24 songs en heet LEGEND. Toegegeven: niet alles valt in de categorie legendarisch. Bij een heel aantal tracks rappen en zingen vrienden mee – van Rick Ross, JID tot Ledisi.

Afbeelding

Ellipse is het debuutalbum van het Belinfante Quartet. Het in 2016 opgerichte strijkkwartet profileert zich daarmee op het vlak van gematigd moderne, vernieuwende muziek. Niet heel vreemd voor een ensemble van jonge musici.

Afbeelding

Ella Fitzgerald en een liedje naar aanleiding van Mattheüs

‘Get Thee Behind Me Satan’ was een liedje, een niet zo bekend nummer in het songbook van componist Irving Berlin. De song wordt op dit album live gezongen door de fameuze jazzzangeres Ella Fitzgerald.

Afbeelding

Christine McVie met orkest

Tien nummers en drie kwartier lang neemt Christine McVie ons mee langs songs die haar en Fleetwood Mac, de band waarvan ze deel uitmaakt, kenmerken. De nummers komen ook van haar soloalbums

Afbeelding

Vlinders van nu verdrinken niet meer

Hier en daar werd al een tip van de sluier opgelicht, maar nu is het eindelijk een feit: een muzikaal kinderboek van Boudewijn de Groot, Jaco van der Steen en Mark Janssen. Leeftijdsgrenzen worden niet erkend.