‘The best is yet to come’ is als geheel toch wat te grijs

Recensie
De titel van het album kun je tweeledig opvatten; zielig en geestig. Geestig omdat heel bewust wordt teruggegrepen naar de jaren tachtig, na de disco en de glitter kwam de punk en de muziek-tv. Het is leuk om daarvan nummers terug te horen. Zielig is dat het allemaal net te vlak gebeurt waardoor je denkt dat de zangeres echt denkt dat ze weer een doorstart maken kan.
Herman Veenhof
donderdag 28 juli 2022 om 09:29 aangepast 12:43
Afbeelding
beeld nd

Bonnie Tyler is 69, heet eigenlijk Gaynor Hopkins en deed in 2013 mee aan het Eurosongfestival in de Zweedse stad Malmö met het nummer ‘Believe in Me’. In de jaren tachtig had ze twee enorme hits met haar wat hese, gruizige stem: ‘It’s a Heartache’ en ‘Total Eclipse of the Heart’. 

Op deze plaat staan best aardige songs; twaalf studio-opnamen, waaronder ‘Stronger Than A Man’ (een roep om ‘empowerment’ van vrouwen en op 8 maart, Internationale Vrouwendag op TikTok gezet) en ‘Stuck to My Guns’ met de panfluitist Leo Rojas uit Ecuador. Drie songs van Steve Womack gaan samen met het uit 1965 daterende ‘Catch the Wind’ van de Ierse zanger Donovan. Ook is de muziek goed georkestreerd door David Mackay. Maar als geheel is het toch wat te grijs.

The ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Titus Tielens. Shades of Life

Er is muziek die als het ware filmbeelden opwekt bij de luisteraar. In Vivaldi’s Vier Jaargetijden hoor je de kou van de winter of de hitte van de zomer. Zo ook bij dit nieuwe album, Shades of Life.

Afbeelding

Wonderschone lofprijzing en smeekbeden

Het vierde studioalbum Esther van het New Yorkse, presbyteriaanse kerkplantersduo Thomas Vito en Monique Aiuto, die samen The Welcome Wagon vormen, kent een aanloop van maar liefst vijf jaar.

Afbeelding

Opgefrist debuut herhaalt sterke punten

Het was een gouden formule voor Caedmon’s Call in 1997. Met een enthousiaste achterban, geworven op campussen, werd de stap naar het grote publiek gezet. Dat bleek ook wel in voor het recept, onder andere dankzij de hoogtijdagen van MTV Unplugged.

Afbeelding

De Bijbel gaat open bij Bob Dylan

Bob Dylan als uitvoerend artiest heeft een houdbaarheidsdatum. Maar als scheppend kunstenaar en schrijver is de man bepaald niet toe aan het rusthuis. In een soort plakboek langs 66 songs presenteert Bob Dylan zijn levensvisie. De Bijbel ligt ook op tafel.

Afbeelding

Dirigent Reinbert de Leeuw was niet doctrinair. Hij dirigeerde muziek van heel verschillende componisten

Als overzichtswerk van de klassieke muziek uit de twintigste eeuw maakt Over de grens weinig indruk. De waarde van het boek ligt in de persoonlijke relatie die Reinbert de Leeuw had met componisten.

Afbeelding

Het orgelspel van Willeke Smits staat

Willeke Smits voelt zich uitstekend thuis op het stoere Hollandse orgel van de Hooglandse Kerk in Leiden. De gekozen tempi zijn aangenaam. De registraties zijn steeds heel passend.