De donkere, stevige stem van Rivelino is intrigerend en pakkend

Recensie
BlackRockStar is de artiestennaam van Rivelino Rigters. Als straatschoffie in Amsterdam belandde hij op 13-jarige leeftijd in de gevangenis na een beroving op straat. Ook later kwam hij vaker in aanraking met de politie. Uiteindelijk kwam Rivelino tot geloof en dat bracht hem op het rechte pad. Sinds 2003 bezoekt hij gevangenissen om door middel van (rap)workshops de gedetineerden te helpen hun leven te beteren. Tevens is hij muzikant en schrijver.
Harco Ploegman
donderdag 14 juli 2022 om 15:31
beeld nd

Vorig jaar schreef hij het boek Bloedband met verhalen over gevangenen. Nu heeft hij een bijbehorend album uitgebracht. Een album vol vlotte en rauwe R&B, soul, hiphop en gospel. In de rechttoe rechtaan teksten gaat het over liefde, verlangen, maar ook het rauwe leven op straat. 

De donkere, stevige stem van Rivelino is intrigerend en pakkend. Rigters werkt op dit album samen met een keur aan artiesten, waaronder Candy Dulfer, Shirma Rouse, Pearl Jozefzoon, Lucas Eli en Rocks. De verhalende liedjes, afwisselende zangstemmen en sterk geproduceerde muziek zorgen voor een album dat je weet te pakken, met verhalen die het verdienen voor het voetlicht gebracht te worden en de overtuiging dat Gods liefde hoop in wanhopige situaties kan bren..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers van en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond vaker dan wie dan ook op het podium van de majestueuze zaal aan de Amstel, maar liefst 561 keer.

Afbeelding

Na het maken van een Beethoven-album hebben de Russische pianist Alexander Melnikov en de Franse cellist Jean-Guihen Queyras zich gestort op twee cellosonates van Chopin en Rachmaninov.

Afbeelding

Een jaar geleden maakte Loek van den Berg samen met pianist Daniël van der Duim het album Duologue. Het onlangs verschenen Wayfarer is het debuut van de Rotterdamse saxofonist als bandleider, componist en arrangeur.

Afbeelding

Origineel en beklemmend muziektheater

Het Haagse ensemble Kluster5 heeft een bijzondere samenstelling. Met gitaar, viool, percussie, saxofoon en piano kan het muziek in verschillende genres uitvoeren. Dat gebeurt veelal in werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn.

Afbeelding

Stelling doet unieke Steinmeyer eer aan

Heel wat kerken en organisten zouden hun orgel graag het predikaat uniek meegeven. De hervormde Adventskerk in Alphen aan den Rijn en vaste organist Simon Stelling kunnen dat met recht zeggen van hun Steinmeyer-orgel.

Afbeelding

Het leven George Michael was een Griekse tragedie van formaat

2016 was het grote sterfjaar in de popmuziek. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Over die laatste is nu een biografie verschenen. Die helpt om zijn muziek te herwaarderen en het gedoe in zijn leven achter ons te laten.