De donkere, stevige stem van Rivelino is intrigerend en pakkend

Recensie
BlackRockStar is de artiestennaam van Rivelino Rigters. Als straatschoffie in Amsterdam belandde hij op 13-jarige leeftijd in de gevangenis na een beroving op straat. Ook later kwam hij vaker in aanraking met de politie. Uiteindelijk kwam Rivelino tot geloof en dat bracht hem op het rechte pad. Sinds 2003 bezoekt hij gevangenissen om door middel van (rap)workshops de gedetineerden te helpen hun leven te beteren. Tevens is hij muzikant en schrijver.
Harco Ploegman
donderdag 14 juli 2022 om 15:31
beeld nd

Vorig jaar schreef hij het boek Bloedband met verhalen over gevangenen. Nu heeft hij een bijbehorend album uitgebracht. Een album vol vlotte en rauwe R&B, soul, hiphop en gospel. In de rechttoe rechtaan teksten gaat het over liefde, verlangen, maar ook het rauwe leven op straat. 

De donkere, stevige stem van Rivelino is intrigerend en pakkend. Rigters werkt op dit album samen met een keur aan artiesten, waaronder Candy Dulfer, Shirma Rouse, Pearl Jozefzoon, Lucas Eli en Rocks. De verhalende liedjes, afwisselende zangstemmen en sterk geproduceerde muziek zorgen voor een album dat je weet te pakken, met verhalen die het verdienen voor het voetlicht gebracht te worden en de overtuiging dat Gods liefde hoop in wanhopige situaties kan bren..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De geboorte van de moderne jazz

Blue Train, dat John Coltrane opnam in 1957, staat hoog in de ‘beste-jazzplaat-ooit’-lijstjes. Nu is de plaat, opgepoetst en uitgebreid, opnieuw uitgebracht. Het is betoverend om de geboorte van de moderne jazz te horen.

Afbeelding

Moby probeert de tijd te vangen op nieuw ambient album

Grootse muziekprojecten met veel sfeer en associatie kun je moeiteloos overlaten aan de Amerikaan Moby. Nu is er Ambient 23. Het album is een kwestie van ondergaan.

Afbeelding

Eindelijk is de 'nieuwe' Wilco fysiek beschikbaar

Het album Cruel Country van de band Wilco is een dubbelalbum met maar liefst 21 (!) songs, goed voor een luisterrit van vijf kwartier. Een album met een bijna ingetogen sfeer.

Afbeelding

Sam Ryder: 'gewoon' weer een popster erbij

Hoe succesvol kun je zijn als popartiest? Het debuutalbum There's Nothing but Space, Man! van de Britse zanger Sam Ryder kwam eind vorig jaar uit en verschijnt nu al in een 'Super UItra Deluxe'-versie.

Afbeelding

Bob Dylan zong altijd al over sterfelijkheid

Een afscheidsalbum, dachten de media toen Bob Dylan in september 1997 het album Time Out of Mind uitbracht. Hij was maar net aan de dood ontsnapt en tekst en muziek waren donker van timbre. Een kwarteeuw later reconstrueert een cd-box het proces, dat meer overleven en hoop ademt.

Afbeelding

Verzamelalbum Paul Weller origineel, uitgebreid en over de top

De Brit Paul Weller blijft een vat vol originele, kritische en geestige muzikale uitvallen. Het verzamelalbum Will Of The People is zijn tweede compilatiealbum. Soms wat over de top.