Recensie
Roel Sikkema
vrijdag 1 juli 2022 om 04:20
a
a beeld a

Van Handel is bekend dat hij een groot liefhebber van de hobo was en er ook veel voor geschreven heeft. Toch zijn er van hem betrekkelijk weinig hobo-concerten bewaard gebleven. Officieel maar drie. In ieder geval te weinig om daar een complete cd mee te vullen. Daarom is het een verrassing nu toch bijna 66 minuten met hobo-muziek van Handel te beluisteren. Het album is volgespeeld door een betrekkelijk jong orkest, het Klaipéda Kamerorkest. In deze derde stad van Litouwen richtte Liuda Kuraitiené in 1992 dit ensemble op. Het begeleidt de Litouwse hoboïst Andrius Puskunigis licht en luchtig. Een genot om naar te luisteren, ook door de heldere opname. Om het album toch vol te krijgen, werden twee zogenaamde ‘Concerto-pasticcio’s’ samenges..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers van en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond vaker dan wie dan ook op het podium van de majestueuze zaal aan de Amstel, maar liefst 561 keer.

Afbeelding

Na het maken van een Beethoven-album hebben de Russische pianist Alexander Melnikov en de Franse cellist Jean-Guihen Queyras zich gestort op twee cellosonates van Chopin en Rachmaninov.

Afbeelding

Een jaar geleden maakte Loek van den Berg samen met pianist Daniël van der Duim het album Duologue. Het onlangs verschenen Wayfarer is het debuut van de Rotterdamse saxofonist als bandleider, componist en arrangeur.

Afbeelding

Origineel en beklemmend muziektheater

Het Haagse ensemble Kluster5 heeft een bijzondere samenstelling. Met gitaar, viool, percussie, saxofoon en piano kan het muziek in verschillende genres uitvoeren. Dat gebeurt veelal in werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn.

Afbeelding

Stelling doet unieke Steinmeyer eer aan

Heel wat kerken en organisten zouden hun orgel graag het predikaat uniek meegeven. De hervormde Adventskerk in Alphen aan den Rijn en vaste organist Simon Stelling kunnen dat met recht zeggen van hun Steinmeyer-orgel.

Afbeelding

Het leven George Michael was een Griekse tragedie van formaat

2016 was het grote sterfjaar in de popmuziek. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Over die laatste is nu een biografie verschenen. Die helpt om zijn muziek te herwaarderen en het gedoe in zijn leven achter ons te laten.