Afwisselend en ‘groovy’ visitekaartje van Thirza Athalja

Recensie
Thirza Athalja gaf haar debuutalbum de titel Enigma. ‘Life is an Enigma: something that is difficult to understand or explain,’ schrijft de Utrechtse zangeres in het cd-boekje. Athalja blijft niet hangen bij die constatering, maar gaat in haar muziek op zoek naar zin en betekenis in verhalen, liedjes, schoonheid, geloof, hoop en liefde.
Johan Bakker
donderdag 30 juni 2022 om 22:21
Afbeelding
beeld

Ze verzamelde een groep muzikanten om zich heen die haar schetsen improviserend uitwerken en zo haar liedjes diepgang geven.

Thirza Athalja heeft een prettige zangstem die je gemakkelijk meevoert. In de wetenschap dat dit album haar visitekaartje is, kiest ze voor voldoende afwisseling: van groovy soul tot jazzy folk.

Pianist Hanna Marieke, gitarist Prashant Samlal, bassist Thijs van Zutphen en drummer Jens Wierckx zetten een krachtig groepsgeluid neer dat op een subtiele manier reliëf krijgt dankzij een vakkundig spelend strijkkwartet en verrijkende backing vocals. Aan dit in de Wedgewood Studios opgenomen album is veel zorg besteed en dat is goed te horen.

+ prettige zangstem

+ afwisselend repertoire

+ met zorg opgenomen

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers van en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond vaker dan wie dan ook op het podium van de majestueuze zaal aan de Amstel, maar liefst 561 keer.

Afbeelding

Na het maken van een Beethoven-album hebben de Russische pianist Alexander Melnikov en de Franse cellist Jean-Guihen Queyras zich gestort op twee cellosonates van Chopin en Rachmaninov.

Afbeelding

Een jaar geleden maakte Loek van den Berg samen met pianist Daniël van der Duim het album Duologue. Het onlangs verschenen Wayfarer is het debuut van de Rotterdamse saxofonist als bandleider, componist en arrangeur.

Afbeelding

Origineel en beklemmend muziektheater

Het Haagse ensemble Kluster5 heeft een bijzondere samenstelling. Met gitaar, viool, percussie, saxofoon en piano kan het muziek in verschillende genres uitvoeren. Dat gebeurt veelal in werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn.

Afbeelding

Stelling doet unieke Steinmeyer eer aan

Heel wat kerken en organisten zouden hun orgel graag het predikaat uniek meegeven. De hervormde Adventskerk in Alphen aan den Rijn en vaste organist Simon Stelling kunnen dat met recht zeggen van hun Steinmeyer-orgel.

Afbeelding

Het leven George Michael was een Griekse tragedie van formaat

2016 was het grote sterfjaar in de popmuziek. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Over die laatste is nu een biografie verschenen. Die helpt om zijn muziek te herwaarderen en het gedoe in zijn leven achter ons te laten.