Scherpe gitaarriffs en bijtende zang van Jerry Leger

Recensie
Jerry Leger is een Canadese singer-songwriter die vooral in rootskringen bekendheid geniet. Hij draait al heel wat jaren mee en heeft fijne platen gemaakt vol opzwepende rootsrock, breekbare countryballads en aanstekelijke gitaarpop.
Flip Vellinga
vrijdag 15 april 2022 om 02:00
Afbeelding
beeld

Op het in 2017 verschenen dubbelalbum Nonsense And Heartache verrast hij met rock-’n-roll en rockabilly, waarmee hij zijn veelzijdigheid onderstreepte. Zijn nieuwe album Nothing Pressing heeft hij opgedragen aan de vorig jaar overleden Jan Kooi van platenzaak Elpee in Groningen en aan een eveneens overleden Canadese vriend. Leger stelt vragen over het leven, maar het is zeker geen sombere plaat geworden. Hoop en vertrouwen zijn belangrijke thema’s in de liedjes, waarin hij soepel manoeuvreert tussen ballades die hij akoestisch met gitaar speelt en rockers, waarin de band losgaat. Scherpe gitaarriffs, bijtende zang. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers van en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond vaker dan wie dan ook op het podium van de majestueuze zaal aan de Amstel, maar liefst 561 keer.

Afbeelding

Na het maken van een Beethoven-album hebben de Russische pianist Alexander Melnikov en de Franse cellist Jean-Guihen Queyras zich gestort op twee cellosonates van Chopin en Rachmaninov.

Afbeelding

Een jaar geleden maakte Loek van den Berg samen met pianist Daniël van der Duim het album Duologue. Het onlangs verschenen Wayfarer is het debuut van de Rotterdamse saxofonist als bandleider, componist en arrangeur.

Afbeelding

Origineel en beklemmend muziektheater

Het Haagse ensemble Kluster5 heeft een bijzondere samenstelling. Met gitaar, viool, percussie, saxofoon en piano kan het muziek in verschillende genres uitvoeren. Dat gebeurt veelal in werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn.

Afbeelding

Stelling doet unieke Steinmeyer eer aan

Heel wat kerken en organisten zouden hun orgel graag het predikaat uniek meegeven. De hervormde Adventskerk in Alphen aan den Rijn en vaste organist Simon Stelling kunnen dat met recht zeggen van hun Steinmeyer-orgel.

Afbeelding

Het leven George Michael was een Griekse tragedie van formaat

2016 was het grote sterfjaar in de popmuziek. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Over die laatste is nu een biografie verschenen. Die helpt om zijn muziek te herwaarderen en het gedoe in zijn leven achter ons te laten.